Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěchy cizinecké policie

KRAJ – Policisté provedli kontroly cizinců. 

Od pondělí 12. prosince 2016 do středy 14. prosince 2016 proběhla v teritoriu Středočeského kraje bezpečnostní akce Odboru cizinecké policie zaměřená na dodržování zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců.

Policisté tohoto odboru kontrolovali cizince, kteří pracují pro různé firmy na území středních Čech. Během třech dní bylo zkontrolováno několik desítek podniků a více jak stovka pracovníků z ciziny. S pětadvaceti cizinci bylo zahájeno správní řízení o správním vyhoštění. Důvodem bylo převážně to, že cizí státní příslušníci, kteří byli kontrolování při práci, pracovali bez povolení Úřadu práce.

Jedna žena se na území České republiky nacházela neoprávněně bez platného víza k pobytu. Tato cizinka má již jednou uděleno správní vyhoštění z území členských států EU, proto byla zajištěna do Záchytného zařízení pro cizince k realizaci správního vyhoštění.

Dále policisté zahájili s jedním mužem trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny. Tento cizinec se během kontroly prokázal padělaným dokladem. Za výše uvedený přečin mu, v případě odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Policisté Odboru cizinecké policie budou samozřejmě v podobných akcích pokračovat i následujícím období.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
15. prosince 2016

Odkazy do noveho okna

Cizinecká policie

Cizinecká policie 

Detailní náhled

Cizinecká policie

Cizinecká policie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem