Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Úspěšná akce kriminalistů nazvaná Host

Zkušený recidivista loupil na žižkovských recepcích a odcizil desítky tisíc korun. 

Kriminalisté z Palmovky objasnili případ dvou krádeží a loupežného přepadení recepčních na pražském Žižkově. V neděli 21. dubna kolem půl šesté ráno přišel do penzionu ve Štítného ulici devětatřicetiletý muž, využil nepozornosti a chvilkové nepřítomnosti recepčního, kterého vylákal ke vstupním dveřím a odcizil mu z pultu pokladnu s finanční hotovostí téměř dvacet tisíc korun. Z místa pak sice odešel pryč, nicméně krátce před jedenáctou hodinou večer se do penzionu vrátil s tím, že odcizenou hotovost přišel vrátit. Během toho ovšem uchopil příruční pokladnu a snažil se ji odcizit. V tom mu chtěl samozřejmě recepční zabránit a došlo tak k fyzickému napadání ze strany lupiče. Když pak útočník udeřil recepčního do obličeje, upadli společně na zem. Lupič nakonec odcizil z pokladny alespoň pár tisíci korun a z místa utekl.
 
K dalšímu případu došlo v pátek 3. května kolem půl deváté ráno v činžovním domě v ulici Jičínská, kam přišel lupič za účelem změny rezervace jednoho z apartmánů. Když vstoupil na recepci, žena se vzdálila od stolu a útočník toho využil. Odcizil dva mobilní telefony, příruční pokladnu s několika tisíci korunami a recepční pak zamknul v místnosti. Z místa potom utekl pryč.
 
Podezřelý se na začátku května ubytoval v penzionu na pražském Motole pod smyšlenou identitou a kriminalistům se ho podařilo po pár dnech zadržet v jednom z obývaných pokojů. Když převezli lupiče na služebnu, zjistili, že se jedná o zkušeného recidivistu, který má uložený podmínečný trest odnětí svobody až do roku 2017 a za poslední tři roky byl za trestný čin loupeže odsouzen Okresním soudem v Příbrami a Obvodním soudem pro Prahu 1. Od roku 1994 byl navíc už desetkrát soudně trestaný za majetkovou a násilnou trestnou činnost a ve věznici strávil více jak šestnáct let.
 
Kriminalisté samozřejmě celý případ konzultovali se státním zástupcem, který rozhodl o tom, že po sdělení obvinění z trestného činu loupeže se dopadený muž propustí a jeho stíhání se povede na svobodě.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 27. 6. 2013
Odkazy do noveho okna

Nalezené věci (1)

Nalezené věci (1) 

Detailní náhled

Nalezené věci (2)

Nalezené věci (2) 

Detailní náhled

Nalezené věci (3)

Nalezené věci (3) 

Detailní náhled

Nalezené věci (4)

Nalezené věci (4) 

Detailní náhled

Ranní krádež pokladny

Ranní krádež pokladny 

Detailní náhled

Uzamknutí recepční v místnosti

Uzamknutí recepční v místnosti 

Detailní náhled

Večerní loupež - pokladna

Večerní loupež - pokladna 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem