Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úspěšná akce

rychnovských policistů 

  • Více než roční rozsáhlá trestná činnost
  • Obviněni dva muži z Třebechovic pod Orebem a Mimoně
  • Celková škoda téměř 3 miliony korun
  • Doposud prokázáno 70 případů

           Rychnovští kriminalisté zadrželi v pátek 7. listopadu 2008 ve večerních hodinách dva muže z Třebechovic pod Orebem a Mimoně, kteří od poloviny roku 2007 doposud páchali v 7 okresech (RK, HK, UO, NA, CR, JI a PCE) východočeského regionu rozsáhlou trestnou činnost.

 

Hlavním předmětem zájmu obou mužů (27 a 31 let) byly finanční prostředky, které získávali vloupáním zejména do kanceláří nejrůznějších firem. Muže zajímaly hlavně trezory, příruční kovové nebo plechové pokladny a trezorové skříně. K nim se dostávali nejrůznějšími násilnými způsoby - páčením, řezáním, vysekáváním nebo vypalováním otvorů, vykopáváním dveří, bouráním stěn nebo prostříháváním pletiva. Do některých z firem se obvinění opakovaně vraceli. Kromě finanční hotovosti muži kradli i nářadí, stravenky, doklady a platební karty, s nimiž pak vybírali nejrůznější finanční částky.

Dalším předmětem jejich zájmu byly sběrny druhotných surovin, ve kterých kradli už vykoupený měděný materiál. Ten pak převáželi k opětovnému vykoupení do sběren druhotných surovin zejména v severních Čechách.

Během realizace případu byly provedeny čtyři úspěšné domovní prohlídky. Mezi zajištěnými předměty se nacházejí věci pocházející z trestné činnosti obou mužů, nástroje, kterými obvinění trestnou činnost páchali a další důkazní materiál.

 

Rychnovští policisté dokumentovali trestnou činnost obou obviněných mužů několik měsíců. Do dnešního dne je prokázáno nejméně 70 případů. Sedmadvacetiletý doposud netrestaný muž se zúčastnil všech těchto případů, jeho 31letý bratr, v minulosti dvakrát odsouzený za majetkovou trestnou činnost, se jako spolupachatel podílel na více než dvou desítkách případů.

Celková škoda na všech odcizených věcech je doposud vyčíslena na 1. 800 000 korun. Škoda na všech poškozených objektech přesáhla částku 1 milionu korun.

            V průběhu vyšetřování sdělil policejní komisař oběma mužům obvinění z trestných činů krádeže, poškozování cizí věci a neoprávněného držení platební karty. Oběma obviněným hrozí trest odnětí svobody na 2 - 8 let.

Odkazy do noveho okna

lup-detail

lup-detail 

Detailní náhled

lup-nářadí

lup-nářadí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem