Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úspěšná pátrací akce

Český Krumlov - Pátrání po pohřešovaném muži mělo šťastný konec. 

pomáhat a chránit na vozidle.JPG
V pátek 9. ledna 2015 pátrali českokrumlovští policisté po nemocném seniorovi, který odešel bez dovolení v dopoledních hodinách z lůžkového oddělení zdravotnického zařízení v Českém Krumlově. Osmdesátiletého muže se naštěstí podařilo i díky všímavosti občanů během dvou hodin nalézt.
 
Oznámení o pohřešování muže přijali policisté na tísňové lince 158 krátce po poledni od zdravotní sestry, která uvedla, že muž bez dovolení opustil oddělení kolem deváté hodiny dopolední. Dále sdělila, že senior, vzhledem ke svým zdravotním potížím, může být v ohrožení života.
 
Policisté zjistili veškeré informace k popisu muže a zorganizovali pátrací akci, do které se zapojili policisté pořádkové policie, kriminální policie a psovod se služebním psem. Pátrali po něm v okolí zdravotnického zařízení, v místě bydliště, ale i u příbuzných. Krátce před druhou hodinou odpolední přišla dobrá zpráva, pohřešovaný muž byl díky skvělé policejní práci, místní znalosti a také všímavosti spoluobčanů nalezen v okolí čističky U Trojice v Českém Krumlově. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu přivolali policisté zdravotnickou záchrannou službu, která ho transportovala do nemocnice.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr
9. ledna 2015

vytisknout  e-mailem