Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Úspěšná rotace kontingentu

Další skupina policistů na cestě do Slovinska.  

Již čtvrtá dvacítka policistů vyrazila v pátek dopoledne do Slovinska chránit schengenskou hranici. Po dobu sedmi týdnů budou nasazeni v okolí města Obrežje na slovinských hranicích s Chorvatskem. Z důvodu výrazného omezení přílivu nelegálních migrantů budou policisté plnit odlišné úkoly, než jejich předchůdci. Převážně budou zajišťovat ochranu zelené hranice.
Slavnostního odjezdu z Policejní akademie ČR v Praze se zúčastnil plk. Martin Hrinko, ředitel pořádkové policie a jeho excelence Leon Marc, velvyslanec Slovinska v České republice.

Oba hosté se kromě dopoledního slavnostního odjezdu zúčastnili i odpoledního setkání s policisty, kteří se vrátili po šesti týdnech služby ze Slovinska. „Jsem velmi hrdý, že jste se dobrovolně vydali na tuto misi a aktivně se tak zapojili do pomoci při řešení migrační krize,“ uvedl při setkání plk. Martin Hrinko.. Nasazení českých policistů ocenil i J. E. Leon Marc, velvyslanec Slovinska v České republice.

K ochraně schengenského prostoru ve Slovinsku a Makedonii je nyní vysláno 47 policistů a dva služební psi. V současné době se k vyslání do Makedonie připravuje dalších 27 policistů, kteří v polovině března nahradí stávající policisty.

 

11. března 2016
por. David Schön
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

SlovinskoIV_odjezd1

SlovinskoIV_odjezd1 

Detailní náhled

SlovinskoIV_odjezd2

SlovinskoIV_odjezd2 

Detailní náhled

SlovinskoIV_odjezd3

SlovinskoIV_odjezd3 

Detailní náhled

SlovinskoIV_odjezd4

SlovinskoIV_odjezd4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem