Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Úspěšná sobotní akce

Břeclavsko - během kontrolní akce zadržela cizinecké policii čtyři osoby v pátrání a pět běženců. 

Dne 5. prosince zadrželi policisté z Inspektorátu cizinecké policie Břeclav při kontrolní akci na bývalých hraničních přechodech Lanžhot D2 a Mikulov, čtyři osoby po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Mezi zatčenými byla i jedna žena slovenské národnosti, která je podezřelá z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Dále policisté zadrželi na bývalém hraničním přechodu Poštorná pět příslušníků Ruské federace z oblasti Čečenska, kteří se snažili přejet z Polska přes území České republiky do Rakouska. Žádný ze zadržených cizinců neměl platný cestovní doklad, který by mu umožňoval pobyt na našem území, pouze předložili průkazku žadatele o azyl v Polsku. Mezi zadrženými byli i dvě nezletilé osoby.
S Čečenci je vedeno správní řízení ve věci správního vyhoštění z území České republiky a poté budou podle mezinárodní smlouvy vrácení zpět do Polska. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu umožnění nedovoleného překročení státní hranice.
 
Za poslední tři týdny je to již čtvrtá skupina Čečenců, kterou břeclavští cizinečtí policisté zadrželi na některém z bývalých hraničních přechodů.
 

vytisknout  e-mailem