Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úspěšné a pohotové pátrání

České Budějovice - Lišovští a českobudějovičtí policistě úspěšně vypátrali únosce batolete. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Lišovští policisté ve spolupráci s hlídkou dopravní policie Územního odboru České Budějovice zaznamenali v druhém říjnovém týdnu značný úspěch.  Sobotního dopoledne oznámila na tísňovou linku 158 mladá žena, že jí byl v centru Lišova odcizen kočárek i s dítětem. Operační důstojník okamžitě informoval policisty na Obvodním oddělení v Lišově. Službukonající policisté se spojili s maminkou, která jim řekla, že šla svému dědovi pro stravu do místní vývařovny. Protože její malá devítiměsíční dcerka spala, nechala ji v kočárku před budovou a odešla do vnitřních prostor kuchyně. Když se zanedlouho vrátila,  zjistila, že kočárek s dcerkou venku není. Nemeškala a telefonicky vyrozuměla policisty. Uvedla jim podrobný popisu kočárku a dcerky. Okamžitě se rozjelo pátrání po celém Lišově. Operační důstojník také v rámci celého českobudějovického regionu podal informaci všem hlídkám.
 
Do Lišova od krajského města přijela autohlídka dopravních policistů, kteří zhruba 30 minut po vyhlášení pátrání spatřili v jedné z místních ulic mladou ženu, tlačící kočárek uvedeného popisu. Zastavili ji a pohledem do kočárku jim bylo jasné, že našli hledanou dcerku mladé maminky. O nálezu informovali hlídku lišovských policistů, kteří na místo přivezli nešťastnou maminku. Ta potvrdila, že se jedná o její dcerku a kočárek. Když se policisté ptali ženy, která dítě od jídelny odvezla, proč to udělala, nechtěla jim k tomu nic říci. Ženu na místě zadrželi a převezli na Obvodní oddělení k výslechu. Mladá maminka se svou dcerkou putovala na prohlídku k lékaři, který zjistil, že holčička je zcela zdravá, nic se ji nestalo.
 
Podezřelou mladou ženu si od policistů převzali kolegové z kriminální služby a proti ženě zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu únosu dítěte a osoby stížené duševní poruchou. Duševní stav podezřelé budou také zkoumat psychologové. Zároveň budou kriminalisté zjišťovat důvody únosu.
 
V tomto případě velmi precizně a pohotově zapracovala součinnost policejních hlídek. K tomu pomohl podrobný popis odcizeného kočárku a dívenky.
 
nprap. Milan Bajcura, pisjc@mvcr.cz
19. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem