Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úspěšné případy kriminalistů

České Budějovice - Objasněné případy v krajském městě a okolí. 

 

Českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality objasnili několik případů z regionu.

Dva muži z hlavního města měli v červenci tohoto roku nejméně v čtyřech případech odcizit zboží z nákupních center jak v Českých Budějovicích, tak i v Týně nad Vltavou. Mladí muži, ve věku 31 a 28 let, nakládali různé zboží do nákupního vozíku a poté přejížděli přes pokladnu bez úhrady. V Týně nad Vltavou je policisté při poslední krádeži následně kontrolovali v osobním vozidle, kdy zjistili, že mladší z mužů, který řídil osobní vozidlo, má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a také u sebe mají věci pocházející z krádeže v prodejně.

Kriminalisté si následně převzali případy z obvodních oddělení a proti mužům zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů Krádež a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Další případ se „odehrál“ také v letní době, kdy v podvečerních hodinách v krajském městě 33 letý muž fyzicky napadl o pár let mladšího muže a způsobil mu újmu na zdraví s delší dobou léčení. Případ je vyšetřován pro podezření ze spáchání přečinu Ublížení na zdraví, kdy si podezřelý převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. Jeho stíhání je vedeno vazebně pro jinou trestnou činnost.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem