Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Úspěšné víkendové zákroky

HODONÍNSKO: Odhalili jsme zdrogované řidiče i drogy. 

Policisté během uplynulého víkendu odhalili celkem čtyři další řidiče, kteří po užití různých drog řídili motorová vozidla. V sobotu ve večerních hodinách kontrolovali hodonínští policisté třicetiletého řidiče osobního vozidla. Po předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla se podrobil dechové zkoušce. Ta pro něj vyzněla dobře. Horší to však bylo s testem na drogy. Provedený test jasně potvrdil, že v jeho těle koluje látka Cannabis. Policisté mu tedy zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. V jeho vozidle pak navíc nalezli celkem 11 igelitových sáčků sušené travní hmoty. Ty poputují na expertizu, která bude stěžejní pro další možný postih pro držitele drogy.

Zdrogovaný šestadvacetiletý řidič, který měl navíc uložen zákaz řízení, byl pak policisty kontrolován v neděli ráno ve Vlkoši. Řídil osobní vozidlo Fiat, které je podle našeho zjištění dočasně vyřazeno z registru a na silnici tedy nemá co dělat. Na vozidlo si řidič umístil pouze přední registrační značku, která je však přidělena jinému vozidlu. Po spatření policejní hlídky se snažil kontrole vyhnout a ujížděl polními cestami kolem obce. Policisté jej však dostihli a podrobili kontrole. Při lustraci zjistili, že uvedený řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2015. Poté policisté s řidičem provedli orientační test na přítomnost drog, který byl pozitivní na Cannabis a Amhetaminy.

Další řidič byl zjištěn v neděli večer a rovněž v Hodoníně. Devatenáctiletý řidič měl pozitivní test na přítomnost Cannabis v jeho těle. Mladý řidič se na místě doznal, že toho večera vykouřil 1 cigaretu (jointa) marihuany. Protože se jednalo o cizince, uložili mu policisté kauci 10tisíc korun. Z důvodu nezaplacení kauce pak na vozidlo přiložili technický prostředek pro zabránění odjezdu vozidla (tzv. botička).

Zdrogovaným řidičům za jízdu pod vlivem omamné a psychotropní látky hrozí pokuta až do výše 20tisíc korun a až roční zákaz řízení.
 

por. Bc. Petr Zámečník, 13. 1. 2014

vytisknout  e-mailem