Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Úspěšný den

Východní Čechy - Během jednoho dne se policistům na celém území východních Čech podařilo vypátrat několi osob. 

V průběhu středy zaznamenali policisté Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Hradec Králové při kontrolně bezpečnostních opatřeních, které probíhaly na celém území východních Čech, opět několik úspěchů.
 
V časných ranních hodinách byli v Náchodě zajištěni dva státní příslušníci Ukrajiny, kteří chtěli zneužít vízem udělené povolení k pobytu na území Polska (tzv. národní vízum) k pobytu v České republice. Policisté je zadrželi při příjezdu do republiky v linkovém autobusu jedoucím z Varšavy do Prahy. Je reálný předpoklad, že chtěli v Praze „načerno“ pracovat. Oběma bylo uděleno správní vyhoštění na dobu 1 roku a ještě téhož dne byli předáni polským policejním orgánům na státní hranici zpět do Polska.
 
V Ústí nad Orlicí policisté v 6 hodin ráno zajistili na ubytovně v České Třebové slovenského státního příslušníka, po kterém orgány činné v trestním řízení pátrají již od května roku 2008. Okresní soud v Uherském Hradišti vydal na tohoto muže příkaz k zatčení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, a to ve spolupachatelství, a další trestnou činnost.
 
V Dobrušce se schovával Čech z Jičínska, po kterém vyhlásili celostátní pátrání pražští policisté a naši policisté z ICP Kostelec nad Orlicí ho vypátrali.
 
Další osoba v pátrání  byla zajištěna policisty cizinecké policie z Hradce Králové, a to v odpoledních hodinách na jedné z královehradeckých ubytoven. Jednalo se o muže z Ústeckoorlicka, který se vyhýbal trestnímu stíhání a je podezřelý ze spáchání majetkových trestných činů a podvodu. Dnes bude muž převezen z naší policejní cely k Okresnímu soudu v Ústí nad Orlicí, kde bude soudce rozhodovat o uvalení vazby.
 
Novém Bydžově byl na ubytovně, rovněž v odpoledních hodinách, kontrolován muž ukrajinské státní příslušnosti, který předložil cestovní doklad s platným povolením pouze k pobytu na území Maďarska. Protože se v ČR pohybuje a pracuje nelegálně i sním bylo zahájeno řízení o správním vyhoštění na dobu 1 roku.
 
Celkem bylo policisty během akcí zkontrolováno 370 osob a uloženo 49 blokových pokut v celkové výši 45 000 Kč.

vytisknout  e-mailem