Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Úspěšné vypátrání pohřešované ženy

LIBEREC - Vypátraná žena je v pořádku  

Ve středu večer, okolo 22,00 hodiny se na Obvodní oddělení Vápenka dostavil muž, který policistům ohlásil, že pohřešuje svoji 79-letou matku. Okamžitě po ohlášení se rozjelo policejní pátrání, do kterého byl zapojen i vrtulník s termovizí. V okolí místa bydliště a v místech, kam žena nejčastěji chodí, po ní pátrali policisté obvodního oddělení, pátrači, psovodi a pomáhal i vrtulník, který vzlétl po 23,00 hodině. Policisté se všemožně snažili ženu nalézt. Věděli, že žena trpící Aldsheimerovou nemocí,  je ve velkém ohrožení. Hluboká noc však pátráni na několik hodin přerušila.
Policisté proto ustanovili krizový miništáb, kdy přizvali k dalšímu postupu policisty Pořádkové jednotky, příslušníky Horské služby, Hasičského záchranného sboru a Zdravotnickou záchrannou službu.
Ve čtvrtek dopoledne, těsně po 10,00 hodině, se podařilo ženu  vypátrat, byla živá a relativně zdravá. !Vypátrali ji příslušníci Horské služby.
Žena se v té chvíli nacházela téměř 5 kilometrů od domova, ve skokanském areálu na Ještědu. Za normálních okolností žena pravidelně denně vyrážela do lesa, kde sbírala dříví na topení. Kromě jednoho případu, kdy zašla až příliš daleko od domova, se vždy v pořádku vrátila domů. Vrátila by se určitě i tentokrát, kdyby  při chůzi v blízkosti dolního skokanského můstku  neuklouzla a při následném pádu se nezachytila na zábradlí , kde na několik dlouhých hodin uvízla. Pro ženu bylo velkým štěstím, že ji její syn začal aktivně shánět a kontaktoval policisty. Ti  do pátrací akce zapojili i další složky Integrovaného záchranného systému.
Přestože noc byla velmi chladná,  žena byla nalezena  živá, relativně v dobrém zdravotní stavu, byť podchlazená. Byla při vědomí, komunikovala. Zdravotnická záchranná služba ji převezla do nemocnice k ošetření.
Případ ukazuje na důležitost a kvalitní práci policistů a dalších složek Integrovaného záchranného systému.

por.Mgr.Ludmila Knopová
1.9.2011
tel. 724 179 464
email: tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem