Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úspěšný oddíl judistů

Ms kraj: Ředitel krajského ředitelství přijal úspěšné judisty  

Dnes dopoledne se setkal a ocenil ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel skupinu judistů, zástupců oddílu judo Sportovního klubu policie Ostrava.
 
V prostorách ostravského Integrovaného bezpečnostního centra se dnes sešlo 10 mladých sportovců - judistů a jejich tři trenéři zastupující vedení oddílu. Právem přijetí ředitelem 007.jpgse pochlubili řediteli moravskoslezské policie se svými úspěchy, a to nejen ze sezóny roku 2014. Mezi nejaktuálnější patří titul mistryň republiky z Mistrovství ČR konaného v Benešově, které před měsícem, konkrétně 24. května, získalo družstvo starších žaček oddílu. Jedná o v historii první titul Mistryň ČR v kategorii družstev. Mezi další úspěch lze bezesporu zařadit také zisk titulu v Českém poháru družstev – krajů, kdy judisté ostravského sportovního klubu tvořili páteř vítězného týmu. Soutěž se odehrála letos v dubnu v Jičíně. A z pohledu jednotlivců lze zmínit letošní bronzovou medaili na mistrovství republiky, kterou si ze soutěže odvezla juniorka Nikol Mikolášová.
 
Dnešní setkání proběhlo ve velmi příjemné atmosféře. Hovořilo se na téma sportu, ale s ohledem na místo konání a přítomnost policejních uniforem nešlo vynechat ani trochu těch policejních informací. Navíc, všichni přítomní trenéři jsou či byli policisté. Konkrétně, jedná se o policistu ve výslužbě pana Luďka Kubíčka, předsedu oddílu, trenéra III. třídy judo. Dále o paní Pavlu Prőllovou, hlavní trenérku, která slouží na obvodním oddělení Policie ČR ve Frýdku-Místku. Tato nejvýraznější osobnost oddílu, trenérka první třídy a držitelka 4. Danu judo, je dvacetinásobnou mistryní české republiky, čtyřnásobnou mistryní Evropy a trojnásobnou medailistkou z mistrovství světa v resortních soutěžích i soutěžích Světové federace juda. Jako úspěšná sportovkyně byla několikrát oceněna ministrem vnitra. Hejtman kraje ji vyhlásil trenérkou roku. Posledním přítomným trenérem byl pan Marek Dryšl z krajského policejního ředitelství.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
26. 6. 2014
 
  
Informace o činnosti oddílu
 
judo 044.jpgOddíl judo SKP Ostrava vznikl v roce 1998 na odloučeném pracovišti krajského ředitelství policie při tehdejší Stálé pořádkové jednotce ve Frýdku – Místku, dnes má svoje tréninkové základny také v obcích Dobrá a Raškovice. Po patnácti letech působení čítá jeho základna v průměru 260 členů, převážně dětí a mládeže. V současné době oddíl disponuje 10 trenéry a asistenty, pod jejichž vedením se připravují rekreační sportovci, ale i špičkový závodní tým. Mezi nejzkušenější trenéry patří Luděk Kubíček, Marek Dryšl a Jaroslav Koloušek. 
 
Za patnáct let činnosti jsou sportovci z tohoto oddílu mimořádně úspěšní. Na svém kontě mají 27 titulů mistra ČR, 15 druhých a 21 třetích míst z republikového mistrovství. V práci s mládeží patří judisté SKP Ostrava mezi nejúspěšnější kolektivy v české republice a v kraji patří k absolutní špičce.
 
Nejvýraznější osobností oddílu je hlavní trenérka Pavla Prőllová, trenérka první třídy a držitelka 4. Danu judo. Policistka Pavla Prollővá z obvodního oddělení ve Frýdku-Místku je dvacetinásobnou mistryní české republiky, čtyřnásobnou mistryní Evropy a trojnásobnou medailistkou z mistrovství Světa v resortních soutěžích i soutěžích Světové federace juda. Jako úspěšná sportovkyně byla několikrát oceněna ministrem vnitra. Hejtman kraje ji vyhlásil trenérkou roku.
 
Členové oddílu se významně podílejí na propagaci Policie České republiky, a to nejen svými sportovními úspěchy, ale především velkým množstvím aktivit ve směru k veřejnosti. V průběhu roku předvedou nespočet ukázek na významných společenských akcích v regionu. Zorganizují tři velké mezinárodní turnaje mládeže, pobytová sportovní soustředění, letní dětskou rekreaci pro širokou veřejnost.
 
judo 026.jpgjudo 032.jpgjudo 036.jpg
 
Vedení oddílu při své činnosti velmi úzce spolupracuje s vedením obcí a škol. Významná je i podpora Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.
 
Probíhající závodní sezóna roku 2014 přinesla oddílu významné úspěchy, například:
 
1. Judisté SKP Ostrava tvořili páteř týmu, který vybojoval 25. 4. 2014 v Jičíně titul v  Českém poháru družstev - krajů. Úspěšný kolektiv všech závodníků vítězného týmu za Moravskoslezský kraj přijal 21. 5. 2014 hejtman kraje.
Na tomto turnaji bojovali, nejlepší závodníci z kraje v kategorii starších žáků a starších žaček v daných váhách. Náš kraj reprezentovalo 6 závodníků z SKP Ostrava, 4 závodníci z Baníku Ostrava a po jednom z Opavy, Závišic a Třince. Po pěti vítězných utkáních jsme získali TITUL MISTR KRAJŮ 2014. Pro Moravskoslezský kraj to je další obrovský úspěch.
 
2. Družstvo starších žaček SKP Ostrava vybojovalo 24. 5. 2014 v Benešově titul mistryň republiky. V sobotu 24. 5. 2014 se v Benešově konalo Mistrovství ČR v kategorii družstev starších žáků, starších žaček, dorostenek a žen. Poprvé v historii jsme získali titul Mistryň ČR v kategorii družstev. 
 
3. Na mistrovství republiky 2014 získala bronzovou medaili juniorka Nikol Mikolášová.
 
4. V polovině roku má oddíl ve svých řadách již 9 krajských přeborníků.
 
 
oddíl judo Sportovního klubu policie Ostrava
Luděk Kubíček, předseda oddílu
Marek Dryšl, asistent trenéra

 

vytisknout  e-mailem