Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úspěšný policista psovod ve službě i ve sportu

KLADENSKO - Radovan Mach si přivezl z bojového sportu dvě medaile a kromě toho se svým čtyřnohým parťákem vypátrali dívenku. 

Velká gratulace patří našemu kolegovi Radovanu Machovi, který si přivezl v květnu z turnajů brazilského jiu-jitsu dvě medaile, zlatou a stříbrnou. Brazilské jiu-jitsu (BJJ) je bojový úpolový sport, který se vyvinul z juda a zaměřuje se na boj na zemi s využitím donucovacích technik páčení a škrcení. Jde v podstatě o MMA, avšak u BJJ se používají páky a škrcení, nikoliv údery a kopy, jako tomu je u MMA. 

Radovan se věnuje tomuto sportu přibližně 5 let, nicméně se mu daří nejen v soukromém či sportovním životě, ale také v tom služebním. U Policie ČR pracuje 20 let na pozici psovoda v Kladně. Nedávno se mu s jeho psem, pětiletým Jankem, podařilo vypátrat malou holčičku, po které pátralo několik hlídek i vrtulník. Tu po chvíli našel Radovan s Jankem v poli, zapadnutou v bahně, u obce Pletený Újezd. Dívenka naštěstí byla v pořádku…

Čtyřnohý parťák Janek má za sebou několik úspěchů v podobě vypátrání hledaných či pohřešovaných osob či předmětů pocházejících z trestné činnosti. Kromě toho se zúčastnil zahraniční mise v Maďarsku, kde zabezpečoval hranice před nelegální migrací.

Skvělá práce jak psovoda Radovana, tak jeho Janka! Oběma přejeme spoustu dalších úspěchů!

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. května 2024

Odkazy do noveho okna

Radovan s Jankem

Radovan s Jankem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem