Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Úspěšný start do nového roku

BRNO: Kriminalisté objasnili hned dva případy loupežných přepadení.  

Brněnští kriminalisté z prvního oddělení, kteří se věnují vyšetřování násilné trestné činnosti, v těchto dnech objasnili hned dva případy loupežných přepadení.

O jednom z nich jsme informovali v polovině prosince. Třiašedesátiletou paní oslovila na ulici neznámá žena a nabízela ji kosmetiku. Paní ji několikrát odmítla, ale nemohla se jí zbavit. Následně ji dotěrná žena uchopila silně za zápěstí a požadovala zlatý prstýnek, který měla starší dáma na malíčku. Při tom vyhrožovala, že jinak na ni pošle manžela, který ji zbije. Přepadená křičela o pomoc a snažila se ze sevření marně vymanit. Pachatelce se nakonec podařilo ženě prsten z prstu stáhnout a z místa utekla. Poškozená naštěstí neutrpěla žádné zranění, ale přišla tak o památeční šperk v hodnotě asi dva a půl tisíce korun.

Díky intenzivní práci se podařilo kriminalistům podezřelou ztotožnit a v těchto dnech zadržet. Jedná se o sedmačtyřicetiletou ženu, která má již bohatou trestní minulost.  Nyní je vazebně stíhaná pro trestný čin loupež a hrozí ji až desetiletý pobyt za mřížemi. V souvislosti s uvedeným případem děkujeme za spolupráci médiím, která zveřejnila videozáznam z bezpečnostních kamer.

Kriminalistům se také podařilo objasnit loupež z října loňského roku, ke které došlo v nočních hodinách v Městské části Líšeň. Trojice mladíků si v nočním rozjezdu vytipovala dvaadvacetiletého muže a po vystoupení na zastávce ho nečekaně napadla. Podezřelí stejného věku do poškozeného kopali a bili ho pěstmi, z kapsy mu následně vzali sto korun, mobilní telefon v hodnotě čtrnáct tisíc korun a z místa utekli. Mladík utrpěl zranění zápěstí a v obličeji.

V rámci vyšetřování uvedené události se kriminalistům podařilo zjistit totožnost podezřelé trojice. Mladíci se nyní budou také zodpovídat z trestného činu loupež a za jejich jednání jim může hrozit trest odnětí svobody až na deset let.

Zvukový záznam:1301.mp3

por. Andrea Straková, 13. ledna 2016

vytisknout  e-mailem