Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úspěšný úlovek

TEPLICE - Bílinští policisté dopadli vykradače bytů; Auto se jim prodat nepodařilo... 

Vykradl osm bytů
    Bílinským policistům se podařil pěkný „úlovek“. Minulý týden zadrželi trojici mužů, kteří se pokusili vloupat do domu v rekonstrukci. Zatímco jeden ze zlodějů hlídal ve vozidle, další dva pachatelé překonali plot a chtěli odcizit železný šrot. Krádež jim ale nevyšla, vyrušil je majitel domu a všichni padli do rukou policistů. Následným šetřením bylo zjištěno, že trojice toho má na svědomí více. Dva ze zadržených pachatelů se začátkem srpna v Bílině vloupali do bytu, kde odcizili elektroniku a oblečení dohromady za více jak 23 tisíc korun. Nejvíce na svědomí toho ovšem má 30letý muž z Mostu. Během září a října celkem v osmi případech využil pootevřených větraček u bytů v panelových domech, kde pak bral vše, co mu přišlo pod ruku. Kradl hlavně elektroniku, peníze, šperky a platební karty. Celková škoda, kterou tento „bytový fantom“ způsobil, přesáhla 92 tisíc korun. První dva zadržení muži byli obviněni z přečinu krádeže, pachatel, který vykrádal byty, si navíc vyslechl obvinění z přečinů porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Auto se jim prodat nepodařilo
     Podezření z přečinu krádeže sdělili policisté dvěma mužům ve věku 21 a 24 let. Oba podezřelí našli koncem srpna v Duchcově klíče od osobního vozidla Škoda Felicia, které ztratila majitelka auta. Zlodějíčci toho využili a za pomoci nalezených klíčů opodál stojící auto odcizili. Zaparkovali jej na jiném místě v Duchcově s úmyslem, že auto někomu prodají. Vozidlo však našli policisté a nekalé plány jim zmařili. Jednomu z pachatelů hrozí za přečin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody, druhý zloděj, který byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnosti již odsouzen, může jít za mříže až na tři roky.
 
Krade se opravdu vše
     I samotní jsou policisté někdy udiveni, co vše se může hodit českým zlodějům. Neznámý pachatel o víkendu v Bílině odcizil z benzínové čerpací stanice hustič pneumatik v hodnotě 30 tisíc korun. Neodradilo jej ani to, že přístroj byl pevně ukotven v betonovém podloží. Pokud se podaří zloděje kompresoru dopadnout, hrozí mu za přečin krádeže až dva roky ve vězení.
 
 
Teplice, 11. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208

vytisknout  e-mailem