Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ústečtí policisté pátrají po pachateli

ÚSTÍ NAD LABEM - Pomozte policistům při ztotožnění pachatele krádeže 

Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který zhruba v polovině dubna kolem sedmé hodiny večer v kadeřnictví v OC Fórum okradl zákazníka. Využil chvíle, kdy poškozený nedával pozor, a z bundy na stojanovém věšáku mu odcizil peněženku s doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Poškozenému byla naštěstí způsobena škoda jenom kolem dvou tisíc korun, protože si stihl všechny platební karty zablokovat.
Jiní poškození takové štěstí nemívají, protože nejenom, že jsou okradeni, ale na tu krádež přijdou třeba až po několika hodinách. Tato doba ovšem nahrává pachateli, neboť u bezkontaktních platebních karet je možnost nakoupit až do výše 500 korun bez zadání PIN kódu. Tuto skutečnost si zloději uvědomují a během krátké doby jsou schopni takto nakoupit za tisíce.

V případě tohoto zloděje, který pravděpodobně zkoušel, zda je platební karta blokována, a koupil pouze čokoládu, zaměstnankyně benzínové čerpací stanice kartu po upozornění odebrala. Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti pachatele. Informaci vedoucí k jeho ztotožnění volejte na linku 158 nebo sdělte policistům na nejbližší policejní služebně.

 

Ústí nad Labem 4.6.2014
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí polciie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem