Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ustlal si v cizím bytě

MOST - Ráno ho tam našla policejní hlídka; Ženy měly auta a přesto žádály o podporu a další informace 

Podezření z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno hamerskými policisty 28letému muži z Chomutovska. Ten neměl poté, co se nepohodl se svoji přítelkyní, kde bydlet. Když šel od ní po schodech obytného domu, tak si všiml pootevřených dveří u jednoho bytu. Nakoukl dovnitř a zjistil, že byt je prázdný. Do bytu vstoupil a dveře uzamkl zámkem na kolo. Ráno ho probudili policisté, kteří do domu přijeli na základě oznámení. Z bytu nebylo nic odcizeno a nevznikla žádná hmotná škoda.

Pod košili se vešel lup
Košile jako skrýš posloužila 38letému muži z Mostu. Ten tento měsíc přišel do jednoho mosteckého supermarketu. Z regálu si vzal tři stmívače v hodnotě 1 200 korun. Zboží místo do vozíku zastrčil pod košili a poté šel k pokladně, kde prošel bez zaplacení. Tam na něj již čekali detektivové prodejny a muže zadrželi. Poté ho předali policii. Policisté šetřením zjistili, že šikula byl již za krádež odsouzen a s ohledem na jeho kriminální minulost mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Odcizený lup mu byl odebrán a vrácen zpět do prodeje.

Nálezce si mobil nechal
O svůj mobilní telefon značky Nokia přišla jedna mladá žena. Ta byla v restauraci na Benediktu a mobil tam někde zřejmě ztratila. Telefonní přístroj našel někdo nepoctivý a ponechal si ho. Policisté, kteří případ šetří pro podezření z přečinu zatajení nálezu, po nálezci pátrají. Hodnotu ztraceného mobilu poškozená odhadla na osm tisíc korun.

Oklamaly úřad
Litvínovští policisté obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání podvodu 31leté ženě z jedné obce na Litvínovsku. Ta měla letos po dobu tří měsíců neoprávněně pobírat dávky pomoci v hmotné nouzi. Šlo o příspěvek na živobytí. Žena v žádosti o tento příspěvek uvedla, že není vlastníkem žádného majetku. Zřejmě zapomněla na osobní automobil, který si pořídila před dvěma roky a používá ho dodnes. Do žádosti tedy neuvedla pravdivé informace týkající se jejích majetkových a sociálních poměrů. Neoprávněně tak od litvínovského městského úřadu vyzískala dávky v celkové výši sedmi tisíc korun.
I 53letá žena z jedné obce na Litvínovsku je šetřena pro podezření ze stejného přečinu. I ona ve svém prohlášení na městském úřadě neuvedla pravdivé informace o svých majetkových poměrech, když žádala o dávky pomoci v hmotné nouzi. Na základě žádosti ji bylo od loňského roku do letošního jara vyplaceno na dávkách 45 tisíc korun. Podezřelá totiž neoznámila dle zákonného poučení, že je vlastníkem motorového vozidla. 

Z komory zmizely boty a oděvy
Jako do obchodu si přišel zatím neznámý poberta do jednoho panelového domu v sídlišti Výsluní v Mostě. Lapka se v prvním patře vloupal do bytové komory.  Z ní odnesl různou obuv a oděvy, které si tam uložil majitel. Ten vyčíslil škodu na 28 tisíc korun. Případ přečinu krádeže a porušování domovní svobody šetří mostecká policie.

Zloděj zajel do hor
Rekreační oblast v Krušných horách navštívil zloděj. Ten na přelomu měsíce vnikl násilím do rekreační chaty v jedné obci. Z ní pak odnesl různou zahradní techniku a hodilo se mu i sportovní vybavení. Poškozený majitel, který škodnou ve své chatě zjistil minulý týden, vyčíslil škodu na 32 tisíc korun. Případem přečinu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody se zabývají hamerští policisté.

V domě byla škodná
Škoda za dvacet tisíc korun vznikla majiteli rodinného domku v jedné obci na Mostecku. Neznámý zloděj se do domu vloupal koncem minulého týdne. Uvnitř domu pak odcizil různé elektrické nářadí. Případ přečinu krádeže vloupáním teď vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Obrnicích.

V Mostě 24. května 2010

vytisknout  e-mailem