Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Utekl s cizím telefonem

CHOMUTOV - Do chaty bez pozvání, Na kabel se sekerou.... 

S telefonem utekl
18letý mladík z Chomutova si převzal obvinění z krádeže. Kriminalisté ho „odměnili“ za skutek, který se stal v první polovině září letošního roku na sídlišti Zahradní v okresním městě. Tehdy požádal poškozeného o sdělení, kolik je hodin. Po ukázání času mu mobilní telefon v hodnotě 2500 korun vytrhl z ruky a z místa utekl. Obviněný nebral ohled ani na skutečnost, že za obdobné jednání byl pravomocně odsouzen v září loňského roku, kdy odcházel s podmíněným trestem.
 
Do chaty bez pozvání
Jirkovští policisté vyšetřují vloupání do rekreačního stavení v obci Orasín. Do objektu vnikla společně dvojice pachatelů. 31letý muž z Jirkova a 45letá žena z Orlové prostor chaty prohledali a z pracovny sebrali motorovou pilu, vysavač, koženou bundu, křovinořez a další věci. Na místě také majiteli rozbili starý historický džbán, čímž se celková škoda vyšplhala na téměř 72 tisíc korun. U muže následně policisté zjistili, že do obce přijel motorovým vozidlem, ačkoli má vyslovený zákaz řízení všech vozidel. Obvinění z krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí si muž již převzal, na jeho společnici čeká obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.
 
Na kabel se sekerou
Tři metry kabelu, připravovaného k napojení k lampě veřejného osvětlení se snažil odcizit 24letý muž z Kadaně. Před domem v ulici Obránců míru přinesenou sekerkou odsekl uvedený kabel, ale zmizet se mu již nepodařilo, byl vyrušen náhodným svědkem. Po zadržení policisté zjistili, že za krádeže stál před soudem v březnu letošního roku. Poškozené firmě vznikla škoda za 2 tisíce korun, vyšetřování nadále pokračuje.
 
Pil, nezvládl řízení
S vozidlem Renault 19 projížděl v neděli večer 60letýmuž z Klášterce nad Ohří po komunikaci na sídlišti Zahradní v okresním městě. Nezvládl řízení, vyjel mimo vozovku na trávník a narazil do lampy veřejného osvětlení. Po opětovném vyjetí na silnici pokračoval v jízdě ve směru na sídliště Kamenná. Tam vjel do protisměru a zrcátkem zachytil o protijedoucí vozidlo. Z místa kolize odejel, nehodu neoznámil. Následně policisté zjistili příčinu mužova chování. Provedená dechová zkouška prokázala, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Nadýchal 2,09 promile. Muži zákona dále zjistili, že vozidlo, se kterým jel, není ze zákona pojištěné. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na 18500 korun. Muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Dvě vloupání
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který vnikl do areálu společnosti v Nádražní ulici. Z firmy zmizela fréza, motor a další věci za 36 tisíc korun.
Vloupání do obchodu vyšetřují policisté v Kadani. Kdosi se dostal do prodejny s oblečením a odcizil oděvy za téměř 50 tisíc korun. Z kasy ještě přibral menší hotovost. Jestliže bude zjištěna totožnost pachatelů, obvinění z krádeže neuniknou.
 
Místo květiny rány
Do ulice Nádražní v Klášterci nad Ohří se vydal 29letý místní obyvatel navštívit svou bývalou přítelkyni. Po otevření dveří však byl odmítnut s čímž se však nehodlal jen tak smířit. Ženu zatlačil do chodby bytu, odtud do kuchyně, kde ji několikrát pěstí udeřil. Pak z místa utekl. Jeho jednání policisté z místního obvodního oddělení vyhodnotili jako porušování domovní svobody. V případě odsouzení může skončit až na tři roky ve vězení.   
 
22. října 2013 
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem