Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Utekli bez lupu

SOKOLOV - Policisté obvinili z přečinu krádeže čtyři muže 

Policisté obvinili z přečinu krádeže čtyři muže ve věku 23 až 40 let. Muži se měli společně po předchozí domluvě podílet na vloupání do rozestavěné vodárny na Sokolovsku dne 10. listopadu v nočních hodinách. Po odstranění řetězu ze závory na příjezdové cestě dojeli osobním automobilem Renault k objektu vodárny, zde měli překonat oplocení, poničit vstupní bránu a vniknout do objektu. Po prohledání objektu si připravili k odvozu radiomagnetofon, kabel, trafosvářečku, sojanovou vrtačku, rozbrusovačku, brusku, wap čističku, dvě vysokoobrátkové vrtačky, vzduchový kompresor, nářadí, cement nebo také flašky alkoholu a jiné věci. Jeden ze mužů, který nosil věci do auta, zahlédl přijíždějící vozidlo, tuto skutečnost řekl svým spolupachatelům a z místa činu utekli. Majitel objektu vyčíslil škodu na poničených věcech 3 000 Kč. Věci, které měly být odcizeny byly vyčísleny na částku 27 000 Kč.
 
Tři muži byli zadrženi bezprostředně po spáchání činu v blízkosti objektu policisty, na jejich dopadení se podílel psovod se svým služebním psem. Poslední z pachatelů z místa činu utekl, ale ne nadlouho. Druhý den byl zadržen kriminalisty ze Sokolova. Všichni byli umístěni do cely předběžného zadržení a nyní čekají na rozhodnutí, zda na ně bude uvalena vazba.
 
Dva z obviněných byli v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost souzeni nebo potrestáni okresním soudem. Nyní jim namísto dvou let ve vězení hrozí až tříletý trest. 
 
nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
12. listopadu 2010
 

vytisknout  e-mailem