Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úterní nehodovost na Náchodsku

Kritická hodina 

Náchodští policisté včera vyjížděli ke čtyřem hlášeným dopravním nehodám - v Černčicích, u Jaroměře, v Olešnici a v Broumově. Jedna osoba se při broumovské nehodě zranila. Vzniklou škodu policisté odhadli na 102.000 korun.
 
Celé úterní dopoledne nebyla na Dopravním inspektorátě v Náchodě hlášena žádná dopravní nehoda. První hlášení nehody přišlo až po 15:20. V obci Olešnice dosud neznámý řidič autobusu jedoucí ve směru k Trubějovu při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě najel blíže ke středu a tím ohrozil protijedoucího řidiče vozidla Opel Corsa. Řidič Opelu chtěl zabránit střetu s autobusem. Vjel ve svém směru jízdy na pravou krajnici, a přitom si na vozidle poškodil pravé přední kolo. Řidič autobusu po nehodě nezastavil, pokračoval v jízdě dál a nebyl dosud zjištěn. Ke střetu vozidla Opel s autobusem nedošlo.Nehoda si nevyžádala zranění a alkohol u řidiče Opelu policisté vyloučili dechovou zkouškou. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na 2.000 korun.
 
Téměř ve stejnou chvíli se v Broumově stala další dopravní nehoda. Řidička osobního vozidla vycouvávala s vozidlem Fiat ze zahrady právě v době, kdy po komunikaci přicházela žena. Vozidlo do ní mírně narazilo a ta spadla na vozovku. Řidička vozidla náraz ani následný pád chodkyně nezaznamenala a z místa odjela. Dopravní nehodu viděl svědek, který lehce zraněné ženě poskytl první pomoc a přivolal policii. Nic netušící řidičku dopravní policisté zanedlouho dohledali a podrobili dechové zkoušce. Dopadla negativně. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.
 
Hned pár minut po této nehodě se u Jaroměře stala nehoda další. Příčinou byl zřejmě technický stav vozidla. Řidič (cizinec) nákladního vozidla tahač MAN s návěsem jel ve směru od Jaroměře k Náchodu. Během jízdy se u převodovky  utrhla hnací hřídel spojující převodovku se zadní nápravou. Hřídel následně utrhla olejové čerpadlo a prorazila tlakové hydraulické hadice. Na vozovku unikl olej . Vozidlo po několika metrech zastavilo.  Řidič Fordu, který jel za nákladním autem,  najel na utržené olejové čerpadlo ležící na vozovce a poškodil si olejovou vanu motoru s následným únikem oleje. Za fordem jelo další osobní vozidlo Peugeot. I řidič tohoto osobního vozu najel na čerpadlo a dopadl stejně jako předchozí motorista. I u něho došlo k úniku oleje. Při dopravní nehodě nikdo neutrpěl zranění a alkohol  u všech řidičů vyloučily dechové zkoušky. Technickou závadu na vozidle Man  řidič uplatnil. O technické závadě byl vyrozuměn správní orgán Městského úřadu Jaroměř. Na místo nehody se dostavil  referent odboru životního prostředí MÚ Jaroměř. Po zmonitorování celé situace naštěstí nemusel referent životního prostředí konstatovat, že by se jednalo o ekologickou havárii. Únik provozních kapalin z vozidel na vozovku likvidovali hasiči HZS Jaroměř a Správa a údržba silnic střediska Náchod. Místo nehody bylo dočasně označeno přenosnými dopravními značkami.
 
K poslední hlášené dopravní nehodě došlo až kolem půl desáté večer. Řidič s nákladním vozidlem tahač DAF s návěsem projížděl místní komunikací v Černčicích. V zatáčkách najel na dlážděný chodník a poškodil ho, zachytil také o oplocení tří domů a poškodil sloup veřejného osvětlení. Dechová zkouška na alkohol měla výsledek  negativní. Nikdo nebyl zraněn. Hmotná škoda na poškozeném oplocení domů, veřejného osvětlení, chodníku a návěsu nákladní soupravy je odhadována na 50.000 korun.
 
nprap. Jana Pecoldová
27.10. 2010

vytisknout  e-mailem