Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úterních 24 hodin na okrese Trutnov

Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala v úterý 3 dopravní nehody, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním zúčastněných osob  

V průběhu úterního dne 17.6.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 7 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí, podvod a neoprávněné užívání cizí věci.

Policisté ze Svobody nad Úpou šetří případ, který se stal z úterý na středu 17.6.2008 v nočních hodinách. Dosud neznámý pachatel se na parkovišti na Rýchorském sídlišti pokusil vloupat do dvou zaparkovaných osobních motorových vozidel značky Volkswagen Passat a volkswagen Golf. V obou případech zloděj násilně vnikl do automobilů, kde poškodil zámky spínacích skříněk. Ani jedno z aut se lapkovi však ukrást nepodařilo. Poškozenými byla škoda vyčíslena na částku dvacet tisíc korun. Za trestný čin neoprávněné užívání cizí věci ve stadiu pokusu a trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie žádá všechny občany, kteří by mohli k uvedenému případu uvést jakoukoliv informaci aby ihned zavolali na linku 158, nebo věc oznámili na jakémkoliv obvodním oddělení Policie České republiky.

Vrchlabští policisté šetří případ úvěrového podvodu. Klient uzavřel s jednou úvěrovou společností půjčku na zakoupení zboží, notebooku značky Prestigio. Od roku 2005 však nezaplatil ani jednu ze splátek a šetřením bylo zjištěno, že při sepisování smlouvy uvedl nepravdivé údaje o zaměstnání. Zástupcem poškozené firmy byla škoda vyčíslena na částku převyšující šestnáct tisíc korun. Za trestný čin úvěrový podvod hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, nebo peněžitý trest.

Jednačtyřicetiletého muže zadrželi ve středu 17.6.2008 v odpoledních hodinách díky výborné místní a osobní znalosti policisté z Pece pod Sněžkou v obci Horní Maršov. Po uvedeném  výtečníkovi pátrala policie z důvodu neplnění si svých vyživovacích povinností a z důvodu, že se nezdržoval na adrese svého trvalého pobytu a tím se vyhýbal organům činných v trestním řízení. Muži bylo sděleno obvinění pro trestný čin zanedbání povinné výživy, za který mu hrozí trest odnětí svobody  až na jeden rok.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo v úterý na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 88 řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných motoristů řídil své vozidlo pod vlivem alkoholického nápoje. Jízda pod vlivem alkoholu bude policisty s největší pravděpodobností kvalifikována jako přestupek na úseku dopravy, kde nezodpovědnému řidiči hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.
Dále muži zákona zpracovali 32 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě, neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši 32 tisíc korun.
Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala v úterý 3 dopravní nehody, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním zúčastněných osob.
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 47 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 27 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem