Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Úterý 17. 6. s pardubickou policií

V úterý 17. června 2008 nám na linku 158 telefonovala přesně stovka osob. Policisté začali prověřovat 21 nových podezření z trestných činů a značné množství přestupků. Na pardubických silnicích došlo v úterý k celkem 11 dopravním nehodám, při nichž byla jedna osoba zraněna lehce a celková škoda dosáhla výše téměř 360.000 korun.
 
 
Včera v dopoledních hodinách se policisté Obvodního oddělení Pardubice II začali zabývat případem, kdy 76letý muž zaútočil slovně a sekyrou na člena justiční stráže a vykonavatele Okresního soudu. Ti v panelovém domě, kde muž žije, realizovali výkon soudního rozhodnutí. Člen justiční stráže však muže po chvíli „spacifikoval“ a nasadil mu pouta. Za tento výstup si starší muž vykoledoval obvinění z trestného činu útok na veřejného činitele, za což mu může hrozit trest odnětí svobody až na pět let.
 
Policisté oddělení železniční policie v pondělí, v rámci dohledu nad veřejným pořádkem v prostoru haly ČD, zatkli osmadvacetiletou ženu, na kterou Obvodní soud pro Prahu 10 vydal příkaz k zatčení. Mladá žena byla po provedených úkonech umístěna do policejní cely a včera ji ve spolupráci s policisty Obvodního oddělení Pardubice III eskortovali k výše uvedenému soudu. Soudkyně následně rozhodla o uvalení vazby na jmenovanou a poslala jí do Vazební věznice na Ruzyň.
 
V odpoledních hodinách telefonoval na linku 158 muž a uvedl, že byl před jedním pardubickým hotelem napaden jiným mužem. Na místo vyjela hlídka policistů Obvodního oddělení Pardubice II, která zjistila, že se nejednalo o fyzické napadení, ale pouze o slovní rozepři obou pánů.
 
Okolo 18 hodiny nám bylo oznámeno, že z jednoho bytu v městské části Studánka vytéká voda. Na místo vyjela hlídka policistů, která si vyžádala pomoc zámečníka. Na místo se dostavila i majitelka a po otevření bytu se zjistilo, že byla vypadlá hadice od pračky.
 
Ve 21:50 nám telefonoval muž, že je uvězněn ve výtahu. Na místo jsme proto poslali hasiče, kteří muže vysvobodili.

vytisknout  e-mailem