Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Úterý s policisty na Trutnovsku

Patnáct nově spáchaných přečinů 

V průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne 23. 11. 2010 bylo na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeno patnáct nově spáchaných přečinů. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy podvodu, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci, prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, zanedbání povinné výživy a porušování domovní svobody. V průběhu úterního dne navíc muži zákona zpracovali pět přestupků. Ve většině případů se jednalo o protiprávní jednání, kterého se dopustili nezodpovědní řidiči na našich silnicích, dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.

Policisté ze Špindlerova Mlýna v úterý 23. 11. 2010 krátce po poledni vyjížděli do městské části zvané Labská, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl do jednoho z rekreačních objektů. Provedeným šetřením muži zákona zjistili, že zloděj v průběhu noci z pondělí na úterý násilím vnikl do rekreační chalupy, ze které odcizil dva televizory, motorovou pilu, dvě mikrovlnné trouby,  vysokotlaký čistič, vibrační brusku, videokameru a jiné spotřebiče. Výši škody vyčíslí zástupce poškozené společnosti v nejbližších hodinách.  Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Po pachateli a odcizených věcech místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování intenzivně pátrají.

Na trutnovské policisty se v úterý dopoledne obrátil s žádostí o pomoc dvaasedmdesátiletý muž, který do Trutnova přicestoval vlakem z Lysé nad Labem. Po příjezdu do Trutnova pasažér zjistil, že mu v kapse bundy chybí jeho peněženka. Oděvní svršek se v průběhu cesty nacházel na věšáku vedle sedadla, kde poškozený seděl. V portmonce se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a platební karta. Okradený důchodce vyčíslil škodu na částku převyšující 1 tisíc korun. Za přečin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své cennosti a osobní věci dávali větší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností.

V úterý dopoledne přistihl pracovník jednoho z obchodních domů v Úpici pětadvacetiletého muže, který měl přes pokladnu přenést bez zaplacení láhev alkoholu a drogistické zboží . Zástupce poškozeného obchodu vyčíslil škodu na necelých 500 korun. Provedeným šetřením muži v uniformách zjistili, že uvedený výtečník byl za obdobnou majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Proto bude protiprávní jednání, které vzhledem k výši škody vykazuje znaky přestupku, dokumentováno pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.

Žacléřští policisté v úterý zadokumentovali případ odcizení věcí z nezajištěného domu v obci Královec. Zloděj si z objektu odnesl fotoaparát a šperky. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 21 tisíc korun. Za přečin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

V průběhu úterního dne nemuseli dopravní policisté na Trutnovsku řešit žádnou dopravní nehodu. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dechové zkoušce se v průběhu druhého pracovního dne tohoto týdne podrobilo 81  řidičů motorových vozidel. Jeden ze zkontrolovaných účastníků silničního provozu usedl za volant svého dopravního prostředku po požití alkoholického nápoje. Dopraváci navíc zjistili 19 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 8 tisíc korun.

V průběhu úterý dohlíželo na klid veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 10 pěších policejních hlídek. 

Na tísňovou linku 158 operační důstojníci přijali 58 telefonátů, 23 z nich bylo využito a zbývajících 35 nesouviselo s prací PČR.
nprap. Udo Ertner
24. 11. 2010
 

vytisknout  e-mailem