Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Utíkal, opakovaně řídil ač neměl

J.Hradec- Suchdol nad Lužnicí – Nyní čeká v policejní cele na dnešní soud. 

Podezřelý muž dne 2. listopadu řídil z vlakového nádraží města Borovany  na parkoviště  v Č.Budějovicích,  osobní motorové vozidlo značky BMW 320 které bylo osazeno registračními značkami, které nejsou přiřazeny k uvedenému vozidlu. Ve druhém případě dne 5. listopadu řídil z obce Zborov, přes město Borovany do obce Jílovice stejné motorové vozidlo s jinou spz.  

Potřetí řídil dne 7. listopadu  v Suchdole nad Lužnicí osobní motorové vozidlo  Citroen Sax , když byl při své jízdě zastavován hlídkou suchdolských policistů. Tohoto pokynu nedbal, zajel na chodník a z vozidla utekl. Následně byl policisty ze Suchdola nad Lužnicí vypátrán a tito zjistili, že má  podezřelý muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel hned několika rozsudky a to  do dubna 2028. Přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání řádně zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení.

Podezřelý muž však vozidlo řídil dále. Naposledy  4. prosince  z města Borovany  do obce Nová Ves, okres České Budějovice. Při své jízdě vozem Ford Focus byl v obci Borovnice zastaven a kontrolován boršovskými policisty. Při dechová zkoušce nadýchal nejméně 0,30 promile, test na OPL však odmítl. Policisté z Boršov nad Vltavou podezřelého muže zadrželi. Spisové materiály byly postoupeny ke společnému řízení policistům ze Suchdola nad Lužnicí.

Téhož dne 4. prosince si převzal nenapravitelný řidič z rukou suchdolských policistů sdělení podezření. Nyní čeká v policejní cele na dnešní soud, který rozhodne o jeho možném umístění do VTOS.

por. Mgr. Bc. Hana Bílková Millerová, jh.pis@pcr.cz

6. prosince 2021

vytisknout  e-mailem