Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Utkání jihlavských a třebíčských hokejistů

JIHLAVSKO: Policisté dohlíželi na bezpečnost občanů a veřejný pořádek 

V pondělí 3. prosince se v Jihlavě konalo hokejové utkání mezi mužstvy HC Dukla Jihlava a SK Horácká Slavia Třebíč. Utkání shlédlo přes dva tisíce fanoušků, z nichž bylo přibližně 170 fanoušků třebíčských hokejistů.
 
Hokejové utkání vyhodnotili policisté jako rizikové a v souvislosti s jeho konáním připravili policejní opatření. Na bezpečnost občanů, veřejný pořádek a bezpečnost silničního provozu dohlíželi policisté pořádkové i dopravní služby, včetně pořádkové jednotky a policejních psovodů. Do policejního opatření byli nasazeni členové antikonfliktního týmu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a účastnili se ho také strážníci městské policie.
Policistům se v rámci policejního opatření podařilo ochránit bezpečnost občanů, zajistit veřejný pořádek a bezpečnost na úseku dopravy. Řešili pouze dva přestupky na úseku veřejného pořádku, za které byly hokejovým fanouškům uloženy blokové pokuty.
 
Před zahájením hokejového utkání dohlíželi policisté na přesun fanoušků ke stadionu. Fanoušci třebíčských hokejistů přijeli do Jihlavy vozidly a dvěma autobusy. Přesun jihlavských i třebíčských fanoušků ke stadionu probíhal klidně. Dopravní policisté dohlíželi na silnicích v lokalitě kolem stadionu na bezpečnost silničního provozu.
V době konání hokejového utkání policisté dohlíželi na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost občanů, chránili majetek a dále působili preventivně u stadionu a v jeho okolí. O přestávkách se mezi fanoušky obou mužstev, kteří vyšli před stadion, pohybovali členové antikonfliktního týmu a situaci pečlivě monitorovali. Dva fanoušci se v prostoru před stadionem dopustili přestupku, když svým jednáním budili veřejné pohoršení. Za přestupek proti veřejnému pořádku policisté oběma uložili blokové pokuty.
Po skončení utkání policisté prostor mezi jihlavskými a třebíčskými fanoušky z bezpečnostních důvodů přehradili. Fanoušci se začali ze stadionu klidně rozcházet. Mezi fanoušky obou hokejových mužstev se pohybovali členové antikonfliktního týmu a počínající vypjatější situace okamžitě komunikačně řešili. Třebíčtí fanoušci nastoupili do přistavených autobusů a pokojně odjeli. Policisté po celou dobu dohlíželi na bezpečnost silničního provozu na silnicích v lokalitě kolem stadionu, odkud odjížděli fanoušci, kteří přijeli na hokej vozidly, a zároveň se zde pohyboval větší počet chodců. Situaci policisté sledovali až do úplného rozchodu všech hokejových fanoušků, který byl klidný a obešel se bez komplikací.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. prosince 2012

vytisknout  e-mailem