Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Utkání mezi mužstvy FC Vysočina Jihlava a SK Slavia Praha

JIHLAVSKO: Policisté řešili dva přestupky a podařilo se jim vypátrat vozidlo, po kterém bylo vyhlášeno pátrání  

V souvislosti s fotbalovým utkáním mezi mužstvy FC Vysočina Jihlava a SK Slavia Praha, které se konalo v sobotu 4. října, připravili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina bezpečnostní opatření. V rámci opatření policisté řešili dva přestupky a podařilo se jim vypátrat vozidlo, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. 
Fotbalovému utkání přihlíželo více než 3 500 diváků, z toho bylo přes 200 fanoušků pražského klubu.
 
Snahou a prioritou policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina je zajistit při konání sportovních utkání bezpečný přesun fanoušků ke stadionu a zpět, v lokalitě kolem stadionu zajistit bezpečnost, veřejný pořádek a chránit majetek občanů. V neposlední řadě policisté dohlížejí také na bezpečnost a plynulost silničního provozu.
  
Před začátkem sobotního fotbalového utkání policisté pořádkové a dopravní policie dohlíželi na dodržování veřejného pořádku a bezpečnost silničního provozu při přesunu fanoušků  ke stadionu. Dopravní policisté dohlíželi na bezpečné přecházení vozovky vysokým počtem chodců, zejména na velmi frekventované komunikaci na ulici Jiráskova. Dohled nad bezpečností silničního provozu prováděli policisté také na ulici Evžena Rošického a dalších ulicích v této lokalitě. Velké množství fotbalových fanoušků přijíždělo ke stadionu vozidly, policisté prováděli dohled na parkovištích, regulovali dopravu na křižovatkách a dohlíželi na to, aby řidiči neparkovali na místech, kde to zákon nedovoluje. V lokalitě kolem stadionu se dále pohybovali členové antikonfliktního týmu, kteří v případě potřeby poskytovali fanouškům nezbytné informace, směřovali fanoušky, kteří Jihlavu neznají, ke stadionu a snažili se předcházet konfliktním situacím.
 
V době konání fotbalového utkání policisté dohlíželi u stadionu a v jeho okolí na bezpečnost občanů, dodržování veřejného pořádku, chránili majetek a dále v této lokalitě působili preventivně. Během utkání jeden z fanoušků v sektoru hostí manipuloval s otevřeným ohněm a dopustil se tak přestupku, policisté zjistili jeho totožnost a přestupek oznámí k projednání příslušnému správnímu orgánu.
 
Po skončení utkání policisté monitorovali odchod fanoušků ze stadionu. Dále dohlíželi, aby nedošlo k napadání mezi fanoušky obou mužstev. Dopravní policisté se opět zaměřili na dohled na bezpečnost na silnicích v okolí stadionu. Zejména na ulici Jiráskova, kde se po skončení fotbalového utkání vždy zvýší hustota provozu, dohlíželi na bezpečnost na přechodech pro chodce a na křižovatkách řídili dopravu.
Na ulici Jiráskova policisté dále po skončení fotbalového utkání zastavili vozidlo, u kterého při kontrole zjistili, že je po něm vyhlášeno pátrání. Oznámení o odcizení automobilu policisté přijali dnes odpoledne, pachatel se vozidla zmocnil v obci na Havlíčkobrodsku, kde auto stálo na parkovišti. U dvacetiletého řidiče policisté provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou s pozitivním výsledkem na amfetamin. Vozidlo policisté zajistili, řidiče eskortovali na oddělení policie, případ dále prověřují.
Rozchod návštěvníků fotbalového utkání po Jihlavě  probíhal klidně a obešel se bez narušení veřejného pořádku.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. října 2014

vytisknout  e-mailem