Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Útočící pes

Dosud nezjištěný pes pokousal devítiletou fenu křížence špicla a čivavy. Fena útok psa nepřežila.  

V Ostravě-Porubě na ulici E. Rošického byl napaden 70letý muž psem nezjištěné rasy. Muž dne 26. června 2008, krátce před 11.00 hodinou, venčil svého psa. Při útoku byl zraněn jak muž, tak jeho pes. Muž byl po útoku hospitalizován ve FN Ostrava. Útočící pes byl následně odchycen a umístěn v útulku, aby nedocházelo k dalšímu možnému napadení.
V současnosti ostravští policisté prověřují skutečnosti nasvědčující tomu, zda byl spáchán trestný čin ublížení na zdraví. V sobotu podal vysvětlení zraněný muž, rovněž učinil souhlas s nahlédnutím do jeho zdravotní dokumentace. Po doručení lékařské zprávy ke zranění muže, je reálné i přibrání znalce z oboru zdravotnictví. Dále policisté provedou výyslechy svědků a případných dalších poškozených.
Současně policisté provádí úkony k identifikaci útočícího psa. Má se jednat o většího křížence, hnědé barvy, nezjištěného stáří a rasy. Předmětem prověřování jsou také okolnosti, za jakých mohl útočící pes utéci 67letému majiteli.
Jednou z prověřovaných verzí, je také skutečnost útoku totožného psa v dalších případech. K prvnímu z nich mělo dojít 26. června 2008, kolem 11.30 hodin, v Ostravě-Porubě, na Francouzské ulici. Dosud nezjištěný pes pokousal devítiletou fenu křížence špicla a čivavy. Fena útok psa nepřežila. Majitelka feny vyčíslila předběžně škodu ve výši 2000 korun.
Další případ se stal 26. června 2008, krátce po 12.00 hodině, v Ostravě-Porubě na ulici Čkalovova. Neznámý pes pokousal psa 63leté majitelky. Pokousaný pes byl ošetřen veterinářem.

vytisknout  e-mailem