Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Útočnice od letního kina obviněna

Písek - Zadrženou ženu, která o víkendu nožem zranila několik osob, obvinili kriminalisté, navrhují také vazbu. 

Písečtí kriminalisté a policisté obvinili ze třech trestných činů pětadvacetiletou ženu z Písku, která o víkendu nožem zranila několik osob u letního kina. Jak kriminalisté zjistili, žena v sobotu před půlnocí bez jakéhokoliv důvodu napadla u kina patnáctiletou dívku, vytáhla z mikiny nůž, mířila dívce na břicho a vyhrožovala, že jí rozpáře. Dívku následně pořezala na předloktí. Vzápětí si vyhlédla na zemi sedícího muže, ke kterému přistoupila zezadu a řízla ho do krku. Vykřikovala, že sedět nepůjde, pak ještě nožem šermovala proti dalším lidem. Ani to však nebyl konec jejím útokům a v procházející skupince dívek chtěla jednu opět říznout do krku, kdy i křičela, že jí zabije. Muže, který dívce přispěchal na pomoc, pořezala v obličeji. Další ženě pak rozřízla halenku i spodní prádlo a zranila jí na hrudi. Díky svědkům a lidem, kteří útočnici sledovali, ji ještě v noci zadrželi policisté.

Kriminalisté také zjistili, že je to stejná žena, která začátkem června v Písku u supermarketu opět bez jakéhokoliv důvodu napadla dvě ženy, jednu poškrábala v obličeji a druhé způsobila zlomeniny, které si vyžádaly léčení minimálně v délce šesti týdnů.

Útočnice je obviněná z výtržnictví, nebezpečného vyhrožování a úmyslného ublížení na zdraví. V případě, že by jí soud za tyto činy odsoudil, hrozil by jí trest odnětí svobody až v délce osmi let. Zranila totiž celkem osm osob. Vyšetřovatelka podala na tuto obviněnou ženu podnět k návrhu na její vzetí do vazby. Ve svých útocích by totiž mohla pokračovat. Písečtí policisté také děkují všem občanům za pomoc.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

24. srpna 2018

vytisknout  e-mailem