Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útočníci skončili na policii

MOST - Oba útočníci své oběti dobře znali; Utíkala se šesti salámy za opaskem. 

 Ženě hrubě nadával a v parku ji zbil

Mostecká policie obvinila 30letého muže z Mostu z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví. Obviněný Mostečan měl v létě v podvečerních hodinách v ulici U stadionu v prostoru městského parku přistoupit k 21leté ženě, kterou nejprve nevybíravě urážel hrubými a vulgárními výroky. Následně k ženě přistoupil a opakovaně jí uštědřil několik ran pěstí do obličeje. Následkem útoku žena upadla na zem, kde se dočkala kopanců do nohy. Když se pokoušela ze země zvednout, muž ji znovu začal napadat pěstí do zad, poté ji udeřil do obličeje a několikrát ji profackoval. Následně z místa odešel. Na místo byla přivolaná policie. Ta ženě, které se udělalo nevolně, přivolala rychlou záchrannou službu. Podezřelého muže hlídka zastihla u sportovní haly a zadržela ho. Provedená dechová zkouška byla u muže pozitivní. Muž měl v dechu přes dvě promile alkoholu. Napadená utrpěla otřes mozku, poranění hlavy a dalších částí těla. Její zranění si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici. Obviněný muž je stíhán na svobodě. Za toto jednání mu v případě uznání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Proč muž ženu napadl, policistům neuvedl.


 

Muž dal bývalému příteli své dcery ránu pěstí do nosu

Pro přečiny ublížení na zdraví a výtržnictví je stíhán 49letý muž z Mostu. Ten měl na třídě Budovatelů v Mostě u nákupního domu v centru města v podvečerní době napadnout 24letého muže z Lounska. Útočník napadeného dobře znal, neboť se jedná o bývalého přítele jeho dcery. Muž ho napadl bez jediného slova a na místě veřejně přístupném mu sevřenou pěstí dal ránu do nosu. Napadený utrpěl pohmoždění obličeje a zranění nosu, což si vyžádalo pracovní neschopnost delší jak sedm dnů. Motivem jednání výtržníka byly údajné vleklé spory mezi oběma rodinami. Mostečan je vyšetřován na svobodě.


 

Za opaskem měla salámy, v kabelce krůtí řízky, s lupem prchala před ochrankou

Donucovací prostředky použili proti 40leté ženě z Mostu mostečtí policisté. Minulý týden byla nakupovat v jednom mosteckém supermarketu. V prodejně odcizila šest šišek uherského salámu, tři balení krůtích řízků a tavené sýry. Když žena odcházela z obchodu, spustil se alarm. Pracovník ostrahy ji chtěl zadržet, podezřelá se dala na útěk. Při tom odhodila kabelku, kde měla část lupu. Salámy měla ukryté za opaskem. Nakonec ženu zpacifikovala přivolaná policie, která proti ní musela použit donucovací prostředky. Nekradla poprvé, již v minulosti byla za krádež trestána. Zboží za 1 799 korun bylo zajištěno. Pachatelka skončila v policejní cele. Policisté obvodního oddělení jí následně sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Policisté kontrolovali herny, restaurace, diskotéky, zaměřili se i na garáže, obchody, zahradní kolonie a ulice

Policisté na Litvínovsku při sobotním opatření kontrolovali, zda děti a mládež nepijí alkohol. Ve druhé polovině opatření se hlídky zaměřily na eliminaci majetkové kriminality. Do opatření byli zapojeni policisté z Litvínova, Hamru, Meziboří a Lomu. S policisty spolupracovali i strážníci. Policisté předem vytipovali 18 restauračních podniků, kde se schází omladina, a ty navštívili. V žádném podniku se však tyto osoby nenacházely. V jedné herně policie díky osobní znalosti zadržela muže z Litvínova, který se měl nacházet doma z důvodu uloženého trestu domácího vězení. Policisté 34letému Litvínovanu sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Po akci v zábavních podnicích začali policisté sledovat vytipované objekty, které jsou terčem zlodějů majetkové kriminality. Hlídky s ohledem na narůstající kriminalitu kontrolovaly v ulicích osobní vozidla, garáže, obchody, zahradní kolonie. Policisté se podívali i do domů v Janově, kde dochází ke krádežím zejména v prázdných bytech. Současně s tímto opatřením probíhala v Litvínově a okolí i krajská dopravně bezpečnostní akce.


 

Policisté v noci zjišťovali, zda řidiči nejsou pod vlivem návykových látek

V sobotu večer proběhla v mosteckém okresu krajská dopravně bezpečnostní akce. Policisté dopravního inspektorátu na desítkách stanovištích, která během noci často měnili, zastavili celkem 46 motorových vozidel. Hlídky v obcích na Mostecku i Litvínovsku i na komunikacích I. třídy od 20. hodin do rána kontrolovaly dodržování stanovené rychlosti, potřebné doklady k řízení i to, zda řidiči neřídí pod vlivem návykových látek. V průběhu akce policisté zjistili 15 dopravních přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši 6 400 korun. Čtyři řidiči jeli rychleji, než směli, u třech aut byl zjištěn nevyhovující technický stav. V dopravních akcích bude mostecká policie pokračovat ještě i tento měsíc.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 21. října 2013


 

vytisknout  e-mailem