Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útočníci z Duchcova jsou ve vazbě

TEPLICE - Tři obviněné ze sobotního útoku poslal soudce do vazby, čtvrtý šel rovnou do vězení. 

 
     V sobotu večer došlo v Duchcově k napadení dvou mužů, kteří utrpěli zranění, vyžadující lékařské ošetření. Z útoku jsou podezřelí čtyři muži ve věku od 28 do 40 let.
     Policisté bezprostředně reagovali na oznámení a všechny podezřelé ve spolupráci se strážníky městské policie během krátké doby zadrželi. Celý případ jsme zdokumentovali a všechny spolupachatele hned následující den po shromáždění nezbytných důkazů obvinili z několika trestných činů.
     Čtveřice agresorů je trestně stíhána pro přečiny výtržnictví a rasově motivované ublížení na zdraví a násilí proti skupině obyvatelů a jednotlivci, za které trestní zákoník stanoví maximálně pětiletý trest odnětí svobody.
    Nejmladší zadržený je kromě shora uvedených trestných činů podezřelý z přečinu hanobení rasy, etnické, nebo jiné skupiny osob, protože podle zjištěných důkazů v sobotu dopoledne verbálně napadl v duchcovské ordinaci lékařku a zdravotní sestru nejen vulgarismy, ale také rasistickými nadávkami. Další čtyřiatřicetiletý muž je navíc podezřelý z přečinů násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.
     S ohledem na agresivitu útočníků a rasově motivovaný podtext celého případu jsme podali podnět ke vzetí obviněných do vazby. Soudce u tří mužů návrh akceptoval a budou vazebně stíháni, čtvrtý obviněný byl eskortován přímo do věznice, kde si bude odpykávat v minulosti uložený nepodmíněný trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 16. 7. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem