Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útočníci způsobili zlomeniny

MOST - Útoky jsou agresivní; Žena v kuchyni viděla zloděje; Policie hledá svědky nehody 

 Mladíka kopali až do bezvědomí

Brutálně si počínali dva mladíci z Mostecka. Ti v jedné obci měli na místě veřejném v odpoledních hodinách napadnout 21letého muže. Nejprve se s ním dohadovali, pak ho jeden z nich pěstí zasáhl do břicha a hrudníku. Při útoku napadený upadl na zem a druhý z pachatelů ho kopl do tváře, v důsledku čehož mladý muž upadl do bezvědomí. Muž byl z místa převezen rychlou záchrannou službou do mostecké nemocnice a následně byl hospitalizován i v dalším zdravotnickém zařízení. Poškozený utrpěl otřes mozku a zlomeninu v obličeji. Oba mladé útočníky policejní komisař obvinil z provinění ublížení na zdraví a výtržnictví ve spolupachatelství. Ti za své jednání, kterým se prý bránili za lživá nařčení poškozeným, mohou očekávat v případě potrestání trest odnětí svobody na 1,5 roku. Obvinění jsou stíháni na svobodě.


 

Z útoku si odnesl zlomenou ruku

Z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví čelí obvinění 22letý muž z jedné obce na Mostecku, který napadl 25letého muže. Poškozený měl v červnu ve večerních hodinách na ulici slovní rozepři se dvěma muži. Když z místa hádky odcházel, tak jeden z nich poškozeného doběhl a udeřil ho dvakrát pěstí do hlavy, poté mu přes hlavu přetáhl mikinu, a když se napadený nemohl bránit, tak ho ještě kopl do ruky s takovou razancí, že mu ji zlomil. Napadený muž se zraněním vyhledal ještě týž den ošetření v mostecké nemocnici. Jeho zranění si vyžádalo dobu léčení delší jak sedm dnů. Obviněný muž je stíhán na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.


 

Policie hledá svědky středeční tragické nehody

Mostecká police v souvislosti se šetřením okolností tragické dopravní nehody, která se stala ve středu dne 15. srpna kolem 12.10 hodiny v centru města na třídě Budovatelů, hledá svědky. Autobus městské hromadné dopravy tam odbočoval z ulice J. Skupy do třídy Budovatelů a na přechodu pro chodce porazil nezletilou dívku, která vozovku přecházela směrem k obchodnímu domu Prior. Při nehodě dívka utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Příčina dopravní nehody a míra zavinění je předmětem dalšího šetření policistů služby kriminální policie a vyšetřování. Svědci, kteří nehodu viděli a mohli by policii poskytnout další informace, mohou zavolat na linku tísňového volání Policie ČR číslo 158.


 

Policie na Litvínovsku kontrolovala objekty i parkoviště

O víkendu proběhla na Litvínovsku preventivně bezpečností akce. Byla zaměřena na eliminaci páchání majetkové kriminality, zejména vloupání do různých objektů. Policisté z odděleních Litvínov, Hamr a Meziboří vytipovali několik lokalit v Litvínově a Janově. Během noční akce, která trvala šest hodin, hlídky kontrolovaly osoby, vozidla, parkoviště a objekty ve vytipovaných místech. Z 15 kontrolovaných osob nemohly dvě osoby prokázat svoji totožnost, a proto byly předvedeny na policejní oddělení. Jedné osobě policisté poskytli pomoc. Ta při pádu utrpěla zrpanění. Přítomní polïcisté muži poskytli první pomoc a přivolali mu záchranku. V průběhu opatření nedošlo k narušení veřejného pořádku ani spáchání trestného činu a policisté nemuseli zakročovat.


 

Spal v parku a kdosi mu ukradl laptop

Spánek vyšel draze jednoho mladého muže z Mostu. Ten o víkendu v dopoledních hodinách pobýval v parku nad sportovní halou v Mostě, když na chvíli po únavě usnul na trávě. Když se probudil, čekalo ho nemilé překvapení. Někdo mu ukradl jeho notebook značky Apple, který měl při sobě. Poškozený muž krádež oznámil mosteckým policistům a škodu odhadl na částku 17 tisíc korun.


 

Zloděj kradl v domě, jeho majitelé byli na dovolené

Nevítaný host navštívil jeden rodinný dům v obci na Mostecku. Ke vstupu do domu použil násilí a uvnitř pak hledal, co by ukradl. Hodil se mu počítač a fotoaparát. Poškozenému majiteli zloděj způsobil předběžně hmotnou škodu ve výši 25 tisíc korun. Obyvatelé domu policii zatím přesně neuvedli, co jim ještě z domu zmizelo. Případ krádeže vloupáním šetří obrničtí policisté spolu s kriminalisty.


 

Žena v kuchyni uviděla zloděje, ten utekl

Šok zřejmě utrpěla jedna žena z Mostu. Ta v sobotu večer uslyšela krátce po 22. hodině podezřelý hluk v kuchyni. Otevřela dveře a spatřila cizího muže v bílém tričku. Začala křičet a probudila svého manžela. Ten však neznámého muže již v kuchyni nezastihl. Že šlo o nezvanou návštěvu, zjistila žena následně. Neznámý jí totiž odcizil ze židle kabelku, ve které poškozená měla své osobní doklady, platební karty, mobil, peníze a další drobnosti, vše v hodnotě 4 000 korun. Zloděj se do bytu v prvním patře dostal zřejmě po hromosvodu a poté využil otevřeného okna na balkóně. Případ vyšetřují kriminalisté.


 

V herně přišel o pětistovku

Pět set korun nyní chybí jednomu mladému muži z Mostu. Ten byl o víkendu v Litvínově, kde byl na ulici napaden neznámým útočníkem. Utekl před ním do jednoho místního baru, kde si chtěl koupit cigarety. To však již nestihl. Přišel za ním stejný muž a z ruky mu vytrhl pět set korun. Poté bar rychle opustil. Ke zranění poškozeného nedošlo. Případ krádeže finanční hotovosti šetří litvínovští policisté.


 

Pod vlivem alkoholu řídil auto, skončil v cele

Policisté mosteckého dopravního inspektorátu koncem minulého týdne na silnici I. třídy u obce Liběšice zastavili v rámci silničního dohledu osobní automobil tovární značky Audi. Řidič vozidla se podrobil dechové zkoušce, která byla opakovaně pozitivní a ukázala na hodnotu vyšší jak dvě promile alkoholu v dechu. Motorista z Mostecka se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policie řidiče zadržela a umístila ho do policejní cely. Na druhý den 48letému muži policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a ze zadržení ho propustili.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. srpna 2012

vytisknout  e-mailem