Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útočník s nožem obviněn

MOST - Policie podala podnět k vazebnímu stíhání; Hlídka v bytě přistihla zloděje; Pomáhal stěhovat, stihl i krást. 

Komisař mostecké policie obvinil z pokusu zločinu těžkého ublížení na zdraví 47letého muže z Mostu. Ten měl dle šetření policistů ve středu ve večerních hodinách v bytě na mosteckém sídlišti Výsluní napadat členy domácnosti. Následně měl zaútočit nožem na 21letého muže, který před útoky agresora bránil svoji matku. Svým jednáním způsobil poškozenému řezné a bodné rány. Hlídka poskytla zraněnému první pomoc do příjezdu rychlé záchranné služby. Policie na místě útočníka zadržela a umístila ho do policejní cely. Muž jevil známky podnapilosti. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Podezřelý měl v dechu přes 1,5 promile alkoholu. Zraněný skončil v nemocnici. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání obviněného. Tomu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na tři léta až deset let.


 

Hlídka zadržela lapku přímo v bytě

Policisté hlídkové služby přistihli ve středu odpoledne v cizím bytě podezřelého muže, který se do domácnosti vloupal. Policie přijala oznámení o tom, že v bytě je slyšet rámus a bytové dveře jsou poškozené a otevřené. Hlídka na místě vstoupila do bytu a podle hluku zjistila, že uvnitř někdo je. Vyzvala osobu, aby vystoupila z pokoje. Muž ve věku 27 let byl na místě zadržen. Policisté šetřením zjistili, že do bytu vnikl násilím a odcizil z něj mobilní telefon a tablet v celkové výši téměř pět tisíc korun. Jaká škoda vznikla poškozením dveří, zatím majitel bytu neuvedl. Vyšetřovatel muže z Lounska obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

V paneláku odcizil hadice k hydrantům, v jiném domě vykradl sklep

Mostečtí policisté vypátrali pachatele, který na sídlišti Výslunní vykradl v panelovém domě sklep a v jiném domě v sousední ulici odnesl hadice k hydrantům. Muž ve věku 27 let z Mostu se domu dostal poté, co si všiml otevřených dveří. Následně zamířil do suterénu, kde překonal zámek u sklepní kóje a z ní měl odcizit 4 páry pánské obuvi z kůže, nářadí a věci pro modelářství, vše v hodnotě téměř šest tisíc korun. I do dalšího panelového domu se dostal bez potíží. V suterénu prý odpočíval a poté tam odcizil z hydrantu hadici, další vzal v pátém patře. Odcizené věci údajně prodal neznámým osobám. Kradl již v minulosti a byl za to potrestán. Celkem napáchal škodu za deset tisíc korun. Je obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který hrozí trest odnětí svobody až na šest let.


 

V garáži, kde pomáhal se stěhováním, vzal dvě jízdní kola

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu krádeže 27letého muže z Mostě. Ten měl v jedné garáži, kde pomáhal stěhovat, odcizit dvě jízdní kola v hodnotě 15 000 korun. Kola postupně odvezl do svého bydliště a na druhý den s nimi zamířil do jedné mostecké zastavárny, kde je zastavil. Policisté, kteří případ krádeže šetřili, kola v zastavárně zajistili a vrátili je zpět původnímu majiteli. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Muž posprejoval zeď, před hlídkou se ukryl za auta

Muž ve věku 31 let z Mostu čelí obvinění z přečinu poškozování cizí věci. Obviněný měl v Mostě u jednoho komerčního objektu ve večerních hodinách pomalovat hnědou barvou fasádu. Při svém jednání byl spatřen policisty hlídkové služby, kteří projížděli kolem. Ti za sprejerem, který se dal ihned na útěk, běželi. Muž se ukryl za objektem za zaparkovaná vozidla. Hlídka ho nakonec objevila a zadržela. Policisté u muže provedli orientační test na návykové látky, který byl pozitivní na canabis a metamfetamin. Obviněný je stíhán na svobodě.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 22. května 2015


 

vytisknout  e-mailem