Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útočník z pošty dopaden

CHOMUTOV - Šel na poštu, skončil v nemocnici, Seniorku srazilo auto..... 

Šel na poštu, skončil v nemocnici
Na jirkovském poštovním úřadě ve Vinařické ulici došlo včera ráno k incidentu, při kterém byl těžce zraněn 28letý muž. Čekající ve frontě u přepážky začal předbíhat 34letý místní obyvatel. Když ho poškozený napomenul, začal všem přítomným vulgárně nadávat. Potyčka pokračovala i na chodbě, kde útočník použil nůž. S ním několikrát bodl poškozeného do těla, a aniž by mu poskytl nebo přivolal pomoc, nasedl do auta a odejel. Zraněného muže odvezla záchranná služba, jeho vážná zranění si vyžádala okamžitý převoz do ústecké nemocnice. Ihned po ohlášení incidentu začali policisté s intenzivním pátráním po násilníkovi. Po necelých dvou hodinách byl pachatel zadržen. Zbraň, kterou při útoku použil, policisté rovněž zajistili. Obvinění z trestného činu pokus vraždy si pachatel již převzal a po výslechu skončil v policejní cele, neboť bude podán podnět na vzetí obviněného do vazby. Soud může pachatele za uvedený čin potrestat odnětím svobody na deset až osmnáct let. Vyšetřování nadále pokračuje.  
 
Seniorku srazilo auto
Z nákupu domů se včera nevrátila 82letá seniorka z okresního města. Při přecházení rušné vozovky ve středu města na Palackého ulici ji srazilo na přechodu pro chodce  projíždějící motorové vozidlo Renault Mégane. 35letá řidička neumožnila chodkyni nerušené a bezpečné přejití vozovky po vyznačeném přechodu pro chodce a došlo ke střetu. Seniorka bohužel utrpěla těžká zranění, která si vyžádala letecký transport do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za který ženě hrozí peněžitý trest nebo trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.
     
Přišla o počítač
Žena z okresního města se domluvila na začátku prázdnin s 30letým mužem na prodeji počítače. Notebook mu předala a muž slíbil, že obratem přinese domluvenou hotovost ve výši 5 tisíc korun. Jak se žena záhy přesvědčila, bylo to naposledy, kdy muže spatřila. Od té doby ho neviděla stejně tak jako svůj počítač. Policisté zahájili vyšetřování trestného činu zpronevěry, za uvedený skutek hrozí pachateli až dvouletý pobyt ve vězení.
 
Kradli součástky z aut
Od března letošního roku pátrali policisté z Jirkova po totožnosti pachatele, který kradl v objektu bývalé prodejny na Palacké ulici. Majitel uvedl, že zmizelo pět kusů autobaterií, převodovka a náprava s řízením pro vozidlo VW Golf. Škodu stanovil na necelé 4 tisíce korun. Policisté zjistili, že krádež má na svědomí trojice místních mladíků ve věku 17, 16 a 20 let. První z nich si obvinění z krádeže již převzal, stejná obvinění čekají i na jeho dva společníky.
 
Porušil podmínky smlouvy
Majitel bytu na Dřínovské ulici v Chomutově uzavřel ústní smlouvu s mužem z Duchcova. Předmětem dohody bylo zasklení balkonu plastovými okny a výměna dveří do bytu. Jako zálohu si převzal hotovost ve výši 6 tisíc korun. Od ledna letošního roku však majitel na dohodnuté věci marně čeká, muž dílo neprovedl, nevrátil ani zálohu. 27letý pachatel se přiznal, že peníze utratil, za podvod mu hrozí až dva roky ve vezení.
 
18. srpna 2011  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem