Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Útok basebalovou pálkou

Ve středu dne 22. července letošního roku krátce po sedmnácté hodině došlo ve Vokovické ulici v Praze 6 k násilnému trestnému činu. Pachatele tohoto skutku policisté krátce nato zadrželi.  

Objekty napadení se stali dva mladíci (18 a 23 let), kteří leželi na trávníku před domem. Basebalovou pálkou na ně zaútočil dvacetiletý muž. Staršího z nich zasáhl několika ranami do hlavy a způsobil mu vážné poranění s krvácením do mozku, se kterým skončil hospitalizován v nemocnici. Jeho kamarádovi způsobil otřes mozku. Také on musel vyhledat ošetření v nemocnici, odkud byl posléze propuštěn.
 
Pachatel poté z místa utekl. V patách mu ale byli policisté, kteří měli k dispozici jeho popis i informace o směru jeho útěku. Krátce po činu jej zadrželi a předvedli na služebnu. Zajistili u něj kovovou basebalovou pálku, oblečení, které měl v době napadení na sobě, a také kuklu, kterou se maskoval. Důvodem jeho jednání byly pravděpodobně osobní spory. Byl obviněn z trestných činů výtržnictví a těžké ublížení na zdraví (trestní sazba od 2-8 let odnětí svobody). Zároveň byl podán podnět státnímu zástupci na jeho vzetí do vazby.

24.7.2009   por. Bc. Eva Miklíková

vytisknout  e-mailem