Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Útok na veřejného činitele

Český Krumlov - Mladík nadával a pral se s policisty. 

V pátek odpoledne, kolem 13.30 hodiny hlídka kaplických policistů zastavila a kontrolovala osobní vozidlo Audi. Řidičem vozidla byl mladý muž z Kaplice, který se při jízdě s vozidlem dopustil přestupku v dopravě. Byl vyzván k předložení dokladů pro provoz a řízení vozidla, které předložil, kromě dokladu o zákonem pojištění vozidla. Za přestupky byla řidiči uložena pokuta ve výši 2.000 Kč, se kterou řidič vozidla souhlasil.
 
Vzhledem k dopravní situaci na místě, byl řidič vyzván k přeparkování vozidla, což řidič učinil, ale poté začal hlídku bezdůvodně verbálně napadat hrubými výrazy. Policisté muže vyzvali, aby zanechal svého jednání, jinak bude zajištěn. Muž však na výzvy policistů nereagoval a pokračoval v jejich verbálním napadání. Vzhledem k tomu se policisté rozhodli muže dle zákona zajistit, ale muž začal klást aktivní odpor a snažil se vyprostit  z  úchopu policistů. Přitom kopl do zadních levých dveří  služebního vozidla a policistu narazil na zadní levou část karoserie služebního  vozidla, čímž  se vyprostil z jeho úchopu. Poté několika údery pěstí do hrudníku napadl druhého policistu. Zasahující hlídka si vyžádala součinnost další hlídky a společnými silami překonali odpor muže, který svým jednáním způsobil zranění oběma policistům a poškodil služební vozidlo Škoda Octavia combi, čímž  způsobil škodu  ve výši nejméně 7.000 Kč.
 
Podezřelý byl zadržen, byly u něj provedeny dechová zkouška přístrojem Dräger a zkouška na návykové látky zkouškou DRUGWIPE 5, obě s negativním výsledkem. Ve věci byly poté zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu útok na veřejného činitele a pro trestný čin výtržnictví.
 
 
por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem