Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Útok s nožem na břeclavském sídlišti

BŘECLAVSKO: Mladík si nakonec vše vymyslel. 

Břeclav – V pondělí okolo půlnoci  přijali  břeclavští policisté oznámení o napadení a pokusu těžkého ublížení na zdraví s rasovým podtextem. Vše se mělo podle poškozeného mladíka odehrát ve večerních hodinách na břeclavském sídlišti. Z osobního vozidla Škoda Fabie měl vystoupit pětadvacetiletý muž z Břeclavi a bodnout ho nožem do oblasti břicha.
 
Ihned se případem začala zabývat výjezdová skupina SKPV s technikem územního odboru Břeclav, společně s hlídkami obvodního oddělení, které pátrali po údajném útočníkovi. Z důvodu, že tento útok měl být veden s rasovou pohnutkou, byla také v pohotovosti výjezdová skupina krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje.
 
Během prošetřování celého činu a po podání vysvětlení jak útočníka tak i napadeného, vyšlo najevo, že dvacetiletý napadený mladík si vše vymyslel. Vypověděl, že byl v silně podnapilém stavu a bývalá přítelkyně ho nechtěla pustit do bytu. Proto si pořezal břicho střepem, který našel u popelnice. Jako pachatele údajného útoku záměrně určil pětadvacetiletého muže, aby se mu pomstil za měsíc starý incident.
 
V poslední době se množí podobné případy. Lidé často oznamují na policii smyšlené útoky a přepadení, aby se třeba pomstili, či zakryli svou závislost na alkoholu či hracích automatech. Policie musí prověřit každé oznámení. Poté přijde na řadu otázka: Kdo v těchto vymyšlených činech práci policie zaplatí? Lidé si ani neuvědomí, že se mnohdy dopouštějí trestného činu. Za křivé obvinění jim může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

nprap. Bc. Hana Kejlová, 13.7.2011

vytisknout  e-mailem