Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Útoky na policisty

Ostrava - ke dvěma útokům na zakročující policisty došlo v neděli 3. 6. 2012. 

Útoky na policisty
 
 
Ke dvěma fyzickým napadením zakročujících policistů došlo 3. 6. 2012 v jižním ostravském obvodě.
 
První z nich se odehrálo kolem druhé hodiny odpolední v jednom z domů na ulici J. Maluchy v Ostravě Dubině. Dopustila se jej šestatřicetiletá žena z Vratimova. Zakročujícího policistu udeřila pěstí do obličeje, pod levé oko. Následně jej chytila jednou rukou za límec košile a druhou za kůži na pravé straně krku. Následkem je modřina na krku. Víc ovšem agresivní žena nestihla. Byla spoutána a na místě zadržena. Krátce po napadení policisty jí bylo naměřeno 0,54 ‰ alkoholu v dechu.
Kriminalisté jí už obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě. Stíhání je vedeno na svobodě.
 
            Druhý skutek mají na svědomí dva mladí muži (23, 25). Došlo k němu okolo deváté hodiny večerní před jednou z restaurací v Zábřehu. Nereagovali na zákonnou výzvu zakročujícího policisty, ale naopak jej fyzicky napadli. Mladší z mužů jej udeřil do hrudníku, starší pěstí pod pravé oko. Následovalo použití donucovacích prostředků a nekompromisní zpacifikování a zadržení agresivních mladíků. Oba byli okamžitě převezeni na „záchytku“. Zde jim bylo naměřeno 1,57 a 2,05 ‰ alkoholu v dechu. Zbytek noci strávili v tomto zařízení. Následovaly úkony spojené se zahájením trestního řízení a poté byli propuštěni na svobodu.
Celý incident před restaurací sledovalo zhruba dvacet dalších lidí. Z tohoto důvodu jsou podezřelí nejen z trestného činu násilí proti úřední osobě, ale i z výtržnictví.
 
Oběma, stejně jako agresivní ženě, hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem