Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Setkání s ředitelem odboru dohledu

V úterý 15. února 2011 navštívil Kriminalistický ústav Praha Policie ČR (KÚP) ředitel Odboru dohledu Ministerstva spravedlnosti Mgr. Radim Daňhel v doprovodu vedoucího oddělení justičního dohledu Mgr. Miroslava Jurmana a referenta oddělení justičního dohledu Mgr. Ladislava Ullricha.  

Magistr Daňhel přijal pozvání ředitele KÚP plk. Ing. Pavla Koláře, CSc. k neformálnímu pracovnímu jednání, neboť spolupráce KÚP a Ministerstva spravedlnosti probíhá již řadu let.
 
Ředitel Kolář vyjádřil potěšení nad tím, že se schůzka uskutečnila. „Jsem rád, že jste přijali mé pozvání. Odbor dohledu považuji za velice důležitého partnera pro KÚP, neboť oba působíme v oblasti znalecké činnosti.“ Poté krátce shrnul své profesní působení v KÚP, než byl jmenován do funkce ředitele útvaru. Vzácné hosty také seznámil se strukturou KÚP, činností jednotlivých oddělení a výkonu kriminalistickotechnické a znalecké činnosti v Policii ČR. Zmínil i význam mezinárodní spolupráce a úkoly, které bude zajišťovat KÚP v souvislosti se vznikem Národního kontaktního centra.
 
Jednání s představiteli Ministerstva spravedlnosti se zúčastnil také vedoucí odboru technických a přírodovědných zkoumání plk. RNDr. Marek Kotrlý, vedoucí oddělení antropologie a biologie plk. RNDr. Hana Eliášová, Ph.D. a vedoucí oddělení metodického řízení plk. Mgr. Radka Šimková.
 
Cílem setkání bylo nejen navázat osobní kontakty, ale také pohovořit o současné situaci na poli znalecké činnosti a možnostech pokračování spolupráce mezi KÚP a odborem dohledu, která byla nastavena s předchůdci magistra Daňhela. I on sám vyjádřil přání, aby dosavadní spolupráce měla kontinuitu i po ukončení jeho funkčního období. Jak uvedl, již v minulosti se měl možnost seznámit s některými oblastmi znaleckého zkoumání, proto uvítal možnost návštěvy některých oddělení.
  
První zastávka byla na oddělení grafických analýz, kde je plk. Mgr. Miloš Švanda zasvětil do problematiky zkoumání ručního písma. Posléze zavítali na pracoviště balistiky. Zde jim byl předveden systém BalScan, který je využíván k digitalizaci balistických stop z míst trestných činů ukládaných do Ústřední sbírky balistických stop. V závěru návštěvy si se zájmem prohlédli sbírku zbraní.
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
18. 2. 2011
 
Odkazy do noveho okna

Návštěva 01

Návštěva 01 

Detailní náhled

Návštěva 02

Návštěva 02 

Detailní náhled

Návštěva 03

Návštěva 03 

Detailní náhled

Návštěva 04

Návštěva 04 

Detailní náhled

Návštěva 05

Návštěva 05 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem