Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Uvelebil se v cizím bytě

MOST - Policie ho vypátrala; Lapka skončil ve vazbě, Finta jim vyšla 

 Vlastní bydlení zřejmě vůbec nepotřebuje podnikavec z Litvínovska. Muž ve věku 24 let se v jedné obci na Litvínovsku zabydlel v cizím bytě. Zřejmě věděl, že jeho majitelka je delší dobu nepřítomna. Do bytu v prvním patře vnikl oknem a v bytě pak pobýval celý týden. Tam chodil většinou přespávat a „domů“ se dostával prý přes parapet chodbového okna. Jeho pobyt mu však překazil příbuzný majitelky bytu. Ten šel na kontrolu a bylo mu divné, že nemůže odemknout dveře. Přes počáteční potíže nakonec byt odemkl. Ihned však viděl, že v bytě byl někdo cizí. O jeho přítomnosti vypovídala vařící se voda na kamnech a okno dokořán. Policie v Hamru, která se případem zabývala a cizího podnájemníka vypátrala, mu sdělila koncem minulého týdne podezření ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Věc je policií šetřena ve zkráceném přípravném řízení.


 

Zloděj má čas na přemýšlení ve vazební cele

Klec sklapla nad devatenáctiletým mladíkem z obce Meziboří na Litvínovsku. Toho policejní komisař v těchto dnech obvinil z přečinů krádeže, krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Policii ne neznámý lapka, o kterém by se dalo říct, že stále krade, skončil minulý týden v policejní cele. Policejní komisař s ohledem na jeho pokračující trestnou činnost podal podnět k vzetí do vazby, kde nakonec mladý muž skončil. V červenci byl stíhán na krádež barevných kovů. Měl ukrást i na zakázku vyrobené drahé speciální kolo jednomu ze závodníků, kteří přijeli do Meziboří. Kradl i peníze v litvínovských hernách, když vykrádal automaty. Se svým kamarádem pak kradli i v rodinném domě, který poškodili. Teď čelí obvinění ze dvou případů krádeže vloupáním do osobních vozidel. Koncem července měl mladík vniknout v místě svého bydliště do zaparkované škodovky, ze které odnesl vojenský batoh a další věci za více jak sedm tisíc korun. Minulý týden se v noci potuloval obcí a všiml si zaparkované firemní dodávky. Vnikl do ní a uvnitř zavazadlového prostoru nalezl čtyři kufříky s různým elektronářadím v hodnotě 15 tisíc korun. Lup odnesl do nedalekého křoví, kde ho ukryl a po několika dnech si kufříky vyzvedl. Odcizené věci prý prodal neznámému muži. Celkem lapka majitelům aut zanechal škodu za více jak 27 tisíc korun. Policie odcizené věci z vozidel nezajistila. Lapka kradl i přesto, že byl letos na jaře odsouzen za krádež k podmíněnému trestu.


 

Hledal lup na cizí zahradě

Nudu zahání zřejmě i další mladík z Meziboří. Teprve osmnáctiletý hoch se rozhodl, že se podívá do cizí zahrady v zahradní kolonii v obci. U oploceného pozemku přelezl branku a na zahradě našel zahradní lavičku. Tou rozbil skleněnou výplň okna u domku. Otvorem pak vnikl dovnitř, aby se porozhlédl, co odcizí. Poškozený zahrádkář krádež odhalil a ohlásil ji na obvodním oddělení. Krádeží vloupáním mu z chaty zmizel dalekohled, žárovky a také dvě krabičky amerických cigaret. Policie v Meziboří pachatele odhalila a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 1 600 korun.


 

Lup prodali do sběrny, peníze prohráli na automatech

Podezření ze spáchání přečinu krádeže a krádeže vloupáním sdělil policejní inspektor litvínovské policie dvěma mužům z Litvínova. Ti se koncem minulého týdne vydali krást barevné kovy. Páteční odpoledne dvojice vyrazila do Hamru a tam zamířila do zdejší zahradní kolonie. U jedné zahrádky si muži všimli přístavku a rozhodli se, že se do něj podívají. Oplocení zahrady přelezli a poté z neuzamčeného objektu odcizili ocelový válec. Lup pak odnesli do jedné blízké sběrny surovin, kde za něj utržili pár stovek. O ty se povedení lapkové podělili a hned je šli utratit do jedné herny v Litvínově. Policisté šetřením zjistili, že oba pachatelé ve věku 27 a 24 let byli již za krádeže v minulosti odsouzeni.


 

Finta jim vyšla, lup byl ale hubený

Dvě neznámé ženy mají zřejmě na svědomí okradení 66leté ženy. Ty poškozenou oslovily v mostecké ulici Lipová za blokem 528 ve čtvrtek 25. srpna kolem 10.15 hodiny. V ruce měly lísteček s nečitelným textem a dožadovaly se informace k adrese na lístku. Ženy během hovoru stály v těsné blízkosti poškozené a asi po dvou minutách odešly. Poškozená pak chtěla jít do obchodu a vzápětí zjistila, že má rozepnutou ledvinku, kterou měla připnutou kolem pasu. V ní jí chyběla peněžena, kterou neznámé pravděpodobně v nestřeženém okamžiku cíleně odcizily. Policisté obvodního oddělení nyní po dvou pachatelkách pátrají. Jedné bylo kolem 50 let, měla prošedivělé vlasy stažené dozadu. Oblečena byla v tmavých kalhotách a květované halence. V puse jí na pravé straně chybělo několik zubů. Druhá byla mladší ve věku asi 25 let, měla delší vlnité tmavé vlasy. I ona měla na sobě halenu s květovaným vzorem a kalhoty světlé barvy. Policie hledá svědky, kteří si všimli v ulici Lipová ve čtvrtek dopoledne dvojice žen a mohli by policii podat jakoukoliv informaci, aby se ozvali na linku 158.


 

O víkendu bude policie v pohotovosti

Mostecká policie bude o víkendu v pohotovosti. Důvodem je konání sportovních a kulturních akcí v mosteckém regionu. Tradičně přijedou tisíce návštěvníků do Mostu v souvislosti s konáním automobilových závodů Renault Trucks Truck Prix 2011 a dalších vložených závodů na mosteckém autodromu. Vedení mostecké policie z důvodů vysoké návštěvnosti a s ní spojených bezpečnostních rizik přijalo opatření k zajištění veřejného pořádku a k eliminaci páchání trestné činnosti, zejména pouliční kriminality. Muži v uniformách spolu s kriminalisty a strážníky městské policie budou ve zvýšené míře dohlížet na klid a veřejný pořádek nejen v okolí autodromu, ale i ve městě. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu se zaměří zejména dopravní policisté, kteří budou na silnicích již od pátku a jejich služba skončí až v neděli po odjezdu posledních návštěvníků. Na pomoc dopravní policii přijedou i jejich kolegové ze Saska. Na Litvínovsku se v obci Meziboří koná o víkendu Sraz přátel Military 2011. V areálu sjezdovky se sejdou příznivci vojenské techniky, která se tam bude vystavovat a přiláká zájemce o prohlídku. Ti mohou stanovat v obci již od pátku. Výstava potrvá až do neděle a tamní policie bude dohlížet na veřejný pořádek ve městě.


 

Okradl zloděj zloděje?

Policejní inspektor mostecké policie v těchto dnech sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 24leté ženě z Mostu a 22letému Pražanovi. Podle šetření mosteckých policistů měla dvojice tento týden v úterý dopoledne odcizit volně odstavenou motorovou travní sekačku značky Mountfield. Tu objevila v centru města před vchodem do komerční budovy. Po chvilce rozhodování dvojice sekačku z místa odvezla, když s ní chvíli manipulovala a nikdo si jí při tom nevšiml. Poté s lupem pár odjel za budovu bývalého Telecomu, kde si ji ukryl do křoví. Když pachatelé šli ve večerních hodinách lup vyzvednout, tak tam prý již nebyl. Policie povedenou dvojici vypátrala na druhý den. Policistům pachatelé nejprve tvrdili, že sekačku koupili od nějakého bezdomovce, kterého potkali ve městě. Nakonec však přiznali, že ji odcizili. Odcizený lup v hodnotě sedmi tisíc korun policie již nezajistila.


 

Garáže vydaly své bohatství

Policisté z obvodního oddělení v Hamru přijali oznámení občanů, kterým zatím neznámý zloděj vykradl garáže. Lapka v jedné obci na Litvínovsku vnikl tento týden v areálu řadových garáží do dvou z nich a odcizil jízdní horské kolo a motorovou sekačku. V druhé garáži se zloděj zajímal o autonářadí. Krádeží byla způsobena celková škoda ve výši osmi tisíc korun.


 

Sušící prádlo odnesl zloděj

Nemilé překvapení čekalo jednu majitelku bytu z obce na Mostecku. Ta tento týden po praní pověsila na chodbový balkón své prádlo. Když ho na druhý den chtěla sundat, zjistila, že někdo vnikl na balkón násilím a prádlo odcizil. Krádeží jí tak zmizely mikiny, trička, kalhoty a další věci. Poškozená žena vyčíslila škodu na částku 2 000 korun a krádež vloupáním ohlásila obrnickým policistům.


 

Lapka ukradl naftu a náhradní díly

Neznámý zloděj kradl tento týden v jedné firmě na Mostecku pohonné hmoty. Zloděj si pro ně přišel v noci na čtvrtek. Překonal oplocený objekt a poté z dvou nákladních automobilů a stavebního stroje odčerpal kolem tři sta litrů motorové nafty. Kromě ní odnesl lapka i různé náhradní díly na auta a kovový materiál. Poškozený majitel firmy odhadl, že mu zloděj zanechal škodu ve výši 25 000 korun. Případ vyšetřují policisté z Obrnic.


 

Boxovací pytel zloděj asi neunesl

Sportovat zřejmě hodlal neznámý podnikavec. Ten tento týden vnikl v obci Meziboří v zahradní kolonii na jednu zahradu. Na ní se pak násilím vloupal do zahradní chatky. Uvnitř si z uložených věcí vybral boxovací pytel. Možná ho někdo vyrušil, nebo byl pro něj pytel těžký, protože ho nechal ležet na příjezdové cestě k zahradě. I tak poškozenému zahrádkáři způsobil škodu ve výši 1 500 korun.


 

Koupajícím chtěl někdo vykrást auto

Zloděje zřejmě vyrušil náhodný občan poblíž polní cesty u vodní plochy nedaleko obce Braňany. Tam si jeden motorista z Litvínova zaparkoval svoje auto, když se včera odpoledne chtěl vykoupat. Po příchodu k vozidlu zjistil, že mu někdo u vozu rozbil skleněnou výplň u dveří. Prohlídkou interiéru nebylo zjištěno, že by lapka něco odcizil. Poškozený motorista vyčíslil škodu na částku dva tisíce korun. Případ vyšetřují obrničtí policisté.


 

Z ulice zmizelo auto i s nářadím

Zedničit možná začne jeden dosud neznámý poberta. Ten tento týden v nočních hodinách odcizil v centru města Mostu zaparkované a uzamčené dodávkové vozidlo tovární značky VW Transportér. V jeho zavazadlovém prostoru měl majitel uložené ruční přístroje a nářadí pro zednické práce. Poškozený na policii uvedl způsobenou škodu ve výši 88 tisíc korun.


 

Motorkář skončil na silnici

Od čtvrtka šetří dopravní policie nehodu, která se stala v Mostě v odpolední době. Kolem 16.20 hodiny jel řidič motocyklu tovární značky Honda ulicí Višňová ke křižovatce s ulicí Rozmarýnova. Z ní vyjíždělo osobní vozidlo značky Škoda Octavia. Motocyklista při brzdění z motorky spadl na komunikaci a jeho stroj pak narazil do prahu osobního vozidla. Při nehodě byl motocyklista lehce zraněn. Hmotnou škodu dopravní policie vyčíslila na 50 tisíc korun. Kdo byl viníkem dopravní nehody, budou policisté nyní vyšetřovat.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 26. srpna 2011

vytisknout  e-mailem