Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Úvěr se nepovedl

BRNO VENKOV: Žena z Kyjovska naštěstí pokus o nemalou půjčku naštěstí odhalila. 

Hodně starostí nakonec nadělal dvaatřicetileté ženě z Kyjovska prodej obnošeného oblečení na speciálním inzertním portálu. Nejenže nezískala chtěných osm stovek, ale nyní se strachuje, zda neznámý pachatel nesjednal jejím jménem statisícovou půjčku. Žena totiž pro dokončení prodeje nabízených svršků a převedení dohodnuté částky,  poskytla podvodníkovi kompletní údaje ke svému bankovnímu kontu. Když ho pak později kontrolovala, jen zírala. Na účtu panoval čilý platební ruch. Navíc zjistila i nabourání do dalších navázaných rodinných a podnikatelských účtů. Zjistila také, že pachatel pracoval na uzavření půjčky. Tu se jí naštěstí po komunikaci s bankou podařilo zablokovat. Nyní žije v nejistotě, o kolik peněz transakcemi přišla a zda někde v zahraničí nedluží nemalou částku.

Prodej dětského jízdního kola se prodražil devětatřicetileté ženě z Brněnska. I ona chybovala, když vyplnila do podvodníkem zaslaného formuláře údaje ke své platební kartě. Pachatel tak poměrně snadno získal šedesát tisíc korun.

Téměř deset tisíc korun ztratil prodejem sedací soupravy pětatřicetiletý muž ze Strážnicka. I on chybně reagoval na požadavek podvodníka a poskytl mu kompletní údaje ke své platební kartě.

por. Bohumil Malášek, 13. dubna 2022

vytisknout  e-mailem