Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úvěrový podvod

LOUNY - Do smlouvy uvedl nepravdivé údaje. 

Podvodným způsobem uzavřel úvěrovou smlouvu 56letý muž z Mostu. Prostřednictvím jedné prodejny v Lounech požádal o poskytnutí spotřebitelského úvěru na zakoupení zboží v částce 26 901 Kč, přičemž do úvěrové smlouvy uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Na základě těchto informací mu byl úvěr schválen a poskytnut. Dotyčný však neuhradil ani jednu splátku a na opakované výzvy o zaplacení nereagoval. Poškozenou společnost tak připravil o výše uvedenou částku. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej v těchto dnech obvinil z trestného činu úvěrového podvodu, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

Podbořanské slavnosti z pohledu policie

Uplynulý víkend provedli policisté opatření k zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v silničním provozu v rámci letních slavností v Podbořanech. Kromě policistů pořádkové služby se na provedeném opatření podíleli i dopravní policisté a policisté Speciální pořádkové jednotky Ústí nad Labem. Policisté zkontrolovali 58 osob a 49 vozidel. Zjistili 10 přestupků v dopravě, za něž uložili pokuty za celkem 4 900 Kč. Další dva přestupky v dopravě (alkohol a neřidiče) oznámili do správního řízení. Dále policisté šetřili i dva trestné činy, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V průběhu opatření nedošlo k narušení veřejného pořádku ani ke zranění osob či útoku na veřejného činitele.

Krádeže ve sklepních prostorách

V minulých dnech zavítal do jednoho obytného domu v lounské Lipové ulici dosud nezjištěný pachatel. Násilným způsobem vnikl do dvou sklepů, přičemž z jednoho odcizil úhlovou brusku. Dále se vloupal do kolárny, odkud si přisvojil horské kolo a helmu. Svým počínáním způsobil škodu za celkem 11 200 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Odpolední nehody naštěstí bez zranění

V pondělí odpoledne šetřili dopravní policisté několik nehod, všechny se naštěstí obešly bez zraněných osob. Kolem 14. 35 hodin došlo v žatecké ulici Komenského alej ke střetu dvou osobních vozidel. Řidič automobilu zn. Škoda Octavia nerespektoval bezpečnou vzdálenost za vozidlem Mercedes-Benz, a když jeho řidič začal před přechodem pro chodce brzdit, zezadu do něj narazil. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. Policisté ale provedenou lustrací zjistili, že řidič mercedesu má platnou blokaci na všechny skupiny řidičských oprávnění. Podezření z tohoto přestupkového jednání bude oznámeno Městskému úřadu v Žatci.

O hodinu později vyjížděli policisté do obce Chraberce u Loun, kde se střetly osobní vůz s autobusem. Řidička automobilu zn. Škoda Felicia nedala při odbočování přednost protijedoucímu autobusu a obě vozidla se střetla. Naštěstí se i tato nehoda obešla bez zranění. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní.

A o několik minut později došlo k havárii osobního vozidla zn. Fiat Seicento na silnici č. 250 ve Staňkovicích. Ve směru od obce Bítozeves na Žatec nepřizpůsobil řidič rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na mokrém povrchu přivedl vozidlo do smyku. Vjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do dopravní značky. I v tomto případě byla dechová zkouška negativní a řidič vyvázl z nehody nezraněn.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 23. června 2015

 

 

vytisknout  e-mailem