Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Úvěrový podvod

KLATOVSKO - Muž před několika lety uváděl nepravdivé údaje při sjednávání smlouvy o úvěru. Dále aktivoval kreditní kartu na jiné jméno. 

Od komisaře z oddělení hospodářské kriminality převzal usnesení o zahájení trestního stíhání čtyřiačtyřicetiletý cizinec pobývající na Klatovsku, který byl obviněn ze spáchání přečinů úvěrový podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Při sjednání úvěrové smlouvy uváděl v měsíci září 2014 nepravdivé údaje o osobě s poškozenou společností. Muž uvedl jako žadatele někdejší manželku bez jejího vědomí a souhlasu. Společnost poskytla spotřebitelský úvěr ve výši 655 832 Kč. Do měsíce září 2020 činila nesplacená výše úvěru 200 345,25 Kč.

Muž dále opět bez souhlasu manželky si opatřil platební prostředek, v tomto případě kreditní kartu k revolvingovému úvěru u jiné společnosti, kterou aktivoval a prováděl výběry.

Policie si ve věci vyžádala i znalce z oboru písmoznalectví a muž doznal, že při sjednání úvěrové smlouvy zfalšoval podpis manželky. Muž z úvěru uhradil různé dluhy.

nprap. Ladmanová Dana

16. června 2021

vytisknout  e-mailem