Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Úvěrový podvod

Český Krumlov – Tři muži (18, 27 a 19) v květnu letošního roku, po předchozí vzájemné dohodě, prostřednictvím prodejny elektro v Českém Krumlově, požádali o poskytnutí spotřebitelského úvěru na zakoupení televizoru v hodnotě 20 599 Kč.  

Nejprve v prodejně společně vybrali televizor, načež nejmladší z podvodníků při sjednávání úvěru neoprávněně vystupoval pod identitou úplně jiného muže, a to na základě jeho občanského průkazu, rodného listu a pracovní smlouvy. Tyto doklady jeho komplic, 19letý podezřelý odcizil jejich majiteli v dubnu 2012, a to na autobusové zastávce v Českém Krumlově. Využil toho, že byl majitel věcí podnapilý a spal a odcizil mu odložený batoh včetně dokladů. Ty si ponechal s tím, že by je mohl později využít.
 
Na podkladě těchto nepravdivých údajů byl prostřednictvím elektronického systému společnosti odeslán návrh na uzavření úvěrové smlouvy, který však nebyl ze strany společnosti schválen. Ke škodě tedy nedošlo, ale přesto se muži dopustili svým jednáním trestného činu úvěrový podvod.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
27. července 2012

vytisknout  e-mailem