Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úvěry nesplácí

TEPLICKO - Žena dluží desetitisíce; Poškození sochy v Krupce... 

Úvěry nesplácí

     Z přečinu úvěrového podvodu se bude zodpovídat 22letá žena, která si brala půjčky, které neplatila. Se společností poskytující nebankovní půjčky uzavřela prostřednictvím prodejce elektro zboží smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup mobilního telefonu v hodnotě téměř sedmnáct tisíc korun, přičemž při sjednávání smlouvy uvedla zkreslené údaje o výši svého příjmu. Stanovené částky vůbec neplatí, o měsíc později pak uzavřela se stejnou společností smlouvu o revolvingovém úvěru se schváleným úvěrovým rámcem ve výši 19 tisíc korun. Třináct tisíc hned použila na nákup mobilu, zbytek peněz pak vybrala vydanou úvěrovou kartou. Ženě, která má bohaté zkušenosti s majetkovou trestnou činností, které se dopouští především v prodejnách a na zákaznících, kteří nechají bez dozoru své věci, hrozí maximálně dvouleté vězení.

 

Poškození sochy

     Včera odpoledne došlo v ulici Husitská v Krupce k poškození historické sochy a jednoho vozidla. Zaměstnanec společnosti, která provádí opravu komunikace, podle předběžných výsledků šetření dostatečně nezajistil jízdní soupravu a při nakládání asfaltového finisheru na přívěs došlo k samovolnému rozjetí soupravy z kopce. Přitom došlo k poškození sochy a v blízkosti zaparkovaného automobilu, díky rychlé reakci dalšího ze zaměstnanců firmy, který nákladnímu vozidlu postavil do cesty válec, nedošlo k dalším škodám. Vzhledem ke stáří sochy byla předběžně škoda vyčíslena v řádech stovek tisíc korun, při incidentu nedošlo k žádnému zranění. Případem se nyní zabývají kriminalisté, právní kvalifikace bude jednoznačně stanovena až na základě výsledků prověřování.

 

Vykradený sklep

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vykradl sklep. Zloděj vnikl do suterénu činžovního domu, kde se vloupal do sklepní kóje, ze které si podle poškozeného odnesl elektrické ruční nářadí, vodováhu, stříkací pistoli a další věci v hodnotě kolem sedmi tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí zloději v případě dopadení až tříleté vězení.

 

Bazén je bez filtrace

     Čerpadlo k bazénové filtraci odcizil neznámý zloděj, který vnikl na zahradu u rodinného domu v Trnovanech, kde odpojil hadice od filtrace a následně motor v hodnotě dva a půl tisíce korun ukradl. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který by mohl jít zloděj v případě dopadení až na dva roky do vězení.

 

 

22. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem