Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Uvízl na přejezdu

TEPLICKO - Řidič nákladního vozidla nerespektoval zákaz vjezdu; Zpronevěřil telefon...  

Uvízl na přejezdu

     Až pětileté vězení hrozí 56letému řidiči, který mohl způsobit železniční neštěstí. Minulý týden před půl třetí odpoledne nerespektoval dopravní značení a vjel nákladním vozidlem s návěsem na železniční přejezd v Úpořinách, kde právě probíhaly rekonstrukční práce. Z toho důvodu byl přejezd uzavřen a v obou směrech byla umístěna dopravní značka „zákaz vjezdu všech vozidel“. Nákladní vozidlo uvízlo zadní nápravou na přejezdu a přes veškerou snahu se řidiči nepodařilo vyjet. Pracovníci drah, kteří si naštěstí náklaďáku v kolejišti povšimli, ihned zastavili provoz na trati a to až do doby, než bylo vozidlo pomocí těžké techniky vyproštěno. Po hodině mohl být provoz na trati obnoven, nezodpovědný řidič byl obviněn z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, kromě toho po něm zřejmě bude poškozená organizace vymáhat částku spojenou s vyproštěním vozidla a omezením železniční přepravy. 

 

Zpronevěřil telefon

     Z přečinu zpronevěry byl obviněn 38letý muž, který připravil svou známou o mobil. Žena si v loňském roce koupila telefon „na firmu“ svého známého, poté, co na přístroji zjistila závadu, ho požádala, aby jí mobil vyreklamoval. Muž jí to sice slíbil, přístroj si však ponechal a poškozené nevrátil ani peníze, ani telefon. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 17 tisíc korun, obviněnému hrozí v případě odsouzení až dvouleté vězení.

 

Vykradená dodávka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bystřanech vloupal do zaparkované dodávky. Zloděj si zřejmě povšiml tašky odložené na sedadle, vnikl do auta a kromě tašky s potravinami si odnesl i mobilní telefon schovaný pod igelitkou. Celková škoda byla vyčíslena na 14 tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

 

Za volantem neměl co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 37letý muž, kterého policisté o víkendu kontrolovali za volantem dodávky. Při lustraci zjistili, že má rozhodnutím úřadu a také okresního soudu vysloveny zákazy řízení všech motorových vozidel. Porušením pravomocných rozhodnutí se dopustil přečinu, za který ho může soudce poslat až na dva roky do vězení.

 

Kdo viděl nehody?

     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci. K první dopravní nehodě došlo v době od 11:50 do 12:10 hodin dne 12. března 2016 v Teplicích, ul. Nákladní na parkovišti před supermarketem Albert. Dosud nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil pravou zadní část zaparkovaného automobilu Mercedes Benz Viano a z místa dopravní nehody pak odjel, aniž by dostál povinnostem stanoveným zákonem.

      K další nehodě, od které pachatel ujel, došlo v blíže nezjištěné době v katastru obce Bílina. Minulý týden oznámili strážníci městské policie poškození kovové tabule označující kulturní a turistický cíl " Památková zóna Bílina", která se nachází na silnici I/13 ve směru jízdy z Mostu na Bílinu (na pravé straně mimo komunikaci). Neznámý řidič zřejmě havaroval a přitom značku poškodil, mezi úlomky plastů a skla byl nalezen přední znak z vozidla značky Honda a na poškozené konstrukci byly zajištěny stopy laku černé barvy. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

 

Teplice, 4. 4. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem