Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Už je ve vazbě

CHOMUTOV - Chtěl peníze, rozdával rány, už je ve vazbě, Řádil v bytě, Oprava bude nutná...... 

Už je ve vazbě
Chomutovští kriminalisté obvinili z loupeže 21letého místního obyvatele. Mladík požadoval minulý týden na parkovišti sídliště Písečná po poškozeném vydání peněz. Když dostal zamítavou odpověď, následoval dál muže a několikrát ho i fyzicky napadl. To již poškozenému došla trpělivost a rány vrátil. Z místa pak odešel a přivolal policejní hlídku. Mužům zákona netrvalo dlouho a násilníka zadrželi. Byl obviněn z loupeže a na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Policejní eskorta pak zadrženého, na příkaz Okresního soudu Chomutov, převezla do vazební věznice v Litoměřicích.

Řádil v bytě
Jirkovští policisté zasahovali v ulici K.H. Máchy. Po návratů domů zde 32letý místní obyvatel napadl svoji družku. Se ženou se nejdříve pohádal a pak jí několikrát kopl a udeřil. Incidentu bylo přítomno i nezletilé dítě, které násilník rovněž několikrát udeřil. Po příjezdu policistů na místo se muž choval nadále agresivně, neuposlechl výzvu k ukončení jednání. Byl proto zdržen a převezen na místní oddělení policie. Skončil v cele předběžného zdržení, jeho jednání policisté vyhodnotili jako přestupek proti občanskému soužití.

Oprava bude nutná
Majitelka bytu v ulici Ervěnická oznámila na místní oddělení policie v Jirkově nevhodné jednání podnájemníků. Policisté následně zjistili, že 70letá žena a 33letý muž, kteří v bytě bydleli, při vystěhování odcizili část zařízení. Kromě toho poškodili malbu. Oprava zničených prostor bude nutná, celková škoda byla odhadnuta na téměř 21 tisíc korun.

Babičce sebral počítač
Z krádeže je podezřelý 22letý mladík z Kadaně. Při návštěvě svojí babičky v bytě v ulici Dukelská využil příležitost a v nepřítomnosti ženy jí odcizil notebook v hodnotě 15 tisíc korun. Z bytu pak odešel na neznámé místo. Policisté následně zjistili, že uvedeného skutku se dopustil i přesto, že za krádeže byl pravomocně odsouzen Okresním soudem Chomutov v listopadu 2013. Jednání mladíka vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří.

Kradl a nechtěl prokázat totožnost
34letý muž z Chomutova odcizil v místním marketu zboží za 249 korun. Když na místo dorazila policejní hlídka, muž odmítl sdělit svoji totožnost, choval se vulgárně a chtěl odejít. Byl proto zadržen a převezen na policejní služebnu. Přestupkové jednání muže nadále vyšetřují policisté.

Sebral cizí peníze
Na návštěvu chomutovského baru nebude dobře vzpomínat muž z Otvic. Na barový pult si odložil hotovost ve výši 600 korun a o peníze přišel. Policisté zjistili, že uvedené jednání má na svědomí další z hostů – muž ve věku 42 let z okresního města. Podezřelý byl zajištěn a byla u něj provedena dechová zkouška, která byla pozitivní. Nadýchal 1,9 a1,81 promile. Vyšetřování nadále pokračuje.

Hořel domek
Policisté ze Března vyšetřují požár maringotky v obci Široké Třebčice, která majiteli slouží jako zahradní domek. Po uhašení požáru byl proveden průzkum požářiště, jako pravděpodobná příčina byla určena manipulace s otevřeným ohněm. Majiteli vznikla škoda za 4 tisíce korun, ke zranění osob nedošlo.

Zloděj v chatě
Nezvanou návštěvu ve svém objektu měl majitel rekreační chaty ve Vejprtech. Kdosi vnikl dovnitř, celý prostor domu prohledal, ale nic neodcizil. I tak bude poškozeného oprava poškozeného zařízení stát nejméně 10 tisíc korun. Vejprtští policisté zahájili vyšetřování trestných činů poškození cizí věci, porušování domovní svobody a pokusu krádeže.

24. února 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem