Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Už jsou ve vazbě

CHOMUTOV - Léky k výrobě drog obstarával lékárník, Do bytu i do altánu..... 

Do bytu i do altánu

18letý mladík z Klášterce nad Ohří si vyslechl obvinění z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže. Již na konci ledna vnikl v zahrádkářské kolonii ve městě do chatky poškozeného. Celý objekt prohledal a odcizil rychlovarnou konvici, zastřihávač vlasů a dalekohled. Na začátku února pak v ulici Luční vnikl do bytu majitelky, kde nějakou dobu pobýval a pak odešel. Škoda byla vyčíslena na 3100 korun. Následným vyšetřováním policisté zjistili, že Okresní soud Louny muže za obdobné jednání odsoudil v loňském roce k podmíněnému trestu odnětí svobody.Vyšetřování nadále pokračuje.

Už jsou ve vazbě

Domovními prohlídkami a zadržením podezřelých skončila několikaměsíční akce kadaňských kriminalistů s názvem Chodec. Skupina osob ve věku 28 – 57 let, se nejméně od listopadu 2016 do ledna 2017 v Klášterci nad Ohří zabývala výrobou a distribucí omamné a psychotropní látky pervitin. K výrobě drogy používali lék s obsahem pseudoefedrinu, který jim ve větším množství obstarával a dodával vedoucí jedné lékárny na okrese Chomutov. Při vyšetřování vyšlo najevo, že lékárník byl v minulosti již za obdobné jednání odsouzen. I on byl mezi deseti zadrženými, kteří kriminalisté obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Mezi pěti osobami, u kterých chomutovský soud akceptoval návrh na vzetí do vazby, byl i zmiňovaný lékárník. Při domovních prohlídkách byly nalezeny chemikálie a předměty určené k výrobě pervitinu. V případě odsouzení hrozí některým obviněným, jako členům organizované skupiny, trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Zákon porušil dvakrát

S osobním vozidlem VW Polo jel v sobotu jirkovskou ulici Červenohradecká 31letý muž z obce Březno. Následná kontrola policistů odhalila, že za volantem neměl co pohledávat. Příslušná komise magistrátu Chomutov mu totiž vyslovila v únoru loňského roku zákaz řízení motorových vozidel na dobu dva roky. Navíc v autě jezdil bez vědomí jeho majitele. Uvedené jednání policisté v Jirkově vyhodnotili jako trestné činy neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

6. února 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tle. 974 433 207

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem