Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Už může být klidný

CHOMUTOV - Svoje věci našel uložené na jiném místě, batoh zůstal na lavičce, Zraněný cyklista..... 

Už může být klidný
Jak jsme minulý týden informovali, na chomutovskou policii se obrátil muž ze Školní ulice a oznámil vniknutí do bytu. Při výpovědi uvedl, že mu zmizely nejen zlaté šperky, ale i taštička s finanční hotovostí. Celkovou škodu vyčíslil na 224 tisíc korun. Pátrání po pachateli krádeže a porušování domovní svobody mohli kriminalisté nyní odložit. Poškozený totiž přišel znovu a vypověděl, že všechny věci nalezl ve svém bytě, uložené byly ovšem na jiném místě, než původně předpokládal.

Batoh zůstal na lavičce
Žena z Litvínova přijela vlakem do okresního města. Poblíž vlakové zastávky si odložila svůj batoh na lavičku a následně bez něj odešla. Když se vrátila, batoh samozřejmě na místě nebyl. Ženě nezbylo nic jiného než se obrátit na policii a krádež oznámit. Zapomnětlivost byla drahá, poškozená přišla o hotovost, tři osušky, slevové kupóny, platební karty a další věci. Škodu vyčíslila na 2500 korun.

Zraněný cyklista
V pátek, v odpoledních hodinách, vyšetřovali dopravní policisté kolizi v Čechově ulici. Nákladní vozidlo Chevrolet Captiva, které řídil 46letý muž z Jirkova, jelo po vedlejší komunikaci a chtělo přejet na křižovatce do ulice Pionýrů. Řidič pravděpodobně přehlédl 74letého muže, který jel na kole a došlo ke střetu. Cyklista upadl na zem a způsobil si zranění, které si vyžádalo ošetření u lékaře. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen provedenou dechovou zkouškou, nevznikla ani žádná hmotná škoda. Okolnosti nehody vyšetřují nadále policisté.

Musel z bytu
Klášterečtí policisté zasahovali v bytě v Lidické ulici. Teprve 18letý mladík se nejdříve pohádal se svým otcem a pak na něj i fyzicky zaútočil. Ohrožoval ho nožem, který mu nakonec sebral další z přítomných mužů. Jelikož policisté zjistili, že v bytě dochází k fyzickému i slovnímu napadání ze strany syna opakovaně a to nejméně od listopadu loňského roku, přistoupili k jeho vykázání ze společně obývaných prostor. Navíc se bude zodpovídat z trestného činu nebezpečné vyhrožování. V případě odsouzení může skončit až na tři roky ve vězení.

Hořel včelín i kontejner
Při hlídkové činnosti zjistili policisté ze Března, že v Bránské ulici vycházejí z vozu, kde jsou umístěny včely, plameny. Požár se jim nepodařilo uhasit a tak na místo vyjeli i hasiči. Majitel uvedl, že prováděl v neděli během odpoledne ošetřování včel za pomoci sirné lampy. Ta následně zřejmě způsobila požár celého vozu. Zraněn nebyl nikdo, škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun. Okolnosti případu nadále vyšetřuje policie.
V Jirkově zase hořelo v ulici Nábřežní. Policisté na místě zjistili, že zahořel plastový kontejner na papír, který byl požárem zcela znehodnocen. Vyhořeli i dva sousední kontejnery na plast a směsný odpad a bez následků nezůstal ani přístřešek, kde jsou nádoby uloženy. Město Jirkov vyčíslilo celkovou škodu na 28 tisíc korun. Po pachateli nyní pátrají jirkovští policisté.


7. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem