Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Už po téměř 70 hodinách si vyslechl mladík trest.

JIČÍNSKO - Vánoce stráví ve vězení.  

Návštěvník k pohledání se vyklubal z osmadvacetiletého muže z Mladoboleslavska, který v pondělí 15. prosince večer zavítal do Jičína
 
Jeho první kroky vedly do jednoho ze supermarketů na autobusovém nádraží, kde odcizil salám za 122 korun, který si schoval pod bundu. Poté se vydal k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Za pokladní zónou ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kterým lup vydal a následně prodejnu opustil. Druhý den se ale vrátil. Tentokrát zde odcizil likér a sluchátka Sony. I v tomto případě prošel pokladnou bez zaplacení, a i když na něj upozornil alarm, přesto stačil z prodejny utéct. Jeho další zastávka byla v Hradecké ulici, kde v objektu jedné z firem odcizil malý motocykl Babeta. Nasedl na něj a vydal se směrem do centra. Po chvíli si to ovšem rozmyslel a vrátil se zpět. Projel kolem firmy a pokračoval směrem na Robousy. V té chvíli si ho všiml majitel motocyklu, který se okamžitě rozjel za ním. S dalším spolupracovníkem ho stíhali autem až k Dvoreckému rybníku, kde muž ztratil rovnováhu a z babety spadl na zem. Oba muži ho pak pronásledovali, a když už ho málem chytili, tak mladík jednomu z nich nastříkal slzný sprej do obličeje. Poté už utíkal sám na Úlibice, kde ho na čtyřpruhu zadržela hlídka jičínských policistů, která ho převezla na služebnu.
 
Zde pak vyšly najevo zajímavé skutečnosti. Muž totiž není držitelem žádného řidičského oprávnění a navíc babetu řídil pod vlivem alkoholu. K tomu všemu má na okrese Jičín uložen zákaz pobytu a za předchozí krádeže má Okresním soudem v Mladé Boleslavi uložené obecně prospěšné práce.
 
A tak si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. I když mu hrozily až dva roky vězení, nakonec odešel v pátek 19. prosince od Okresního soudu v Jičíně  s desetiměsíčním  trestem odnětí svobody. A tak Vánoce již bude trávit ve věznici v Hradci Králové, kam ho policisté po vynesení verdiktu soudu převezli.   

nprap. Hana Klečalová
19. prosince 2014 v 13:52

vytisknout  e-mailem