Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Už vědí, komu zůstal notebook za prsty

Policisté dopadli 19letého mladíka, lup byl za všechny prachy 

Z přečinu krádeže se bude muset zodpovídat devatenáctiletý mladík z České Skalice. Právě k němu nakonec policisty zavedlo pátrání po zloději batohu, který si jiný mladík počátkem letošního dubna zapomněl na lavičce v parku. Hned od počátku policisté podezírali právě jeho, jen museli nashromáždit dostatek důkazů.
 
Právě onen mladík seděl toho večera na stejné lavičce, prý na někoho čekal. Majitel batohu se zvedl a odešel, zavazadlo ale na lavičce zapomněl. Jenže když se zapomnětlivec pro svůj batoh, v němž měl notebook a učebnice, po pár minutách vrátil, nikoho a nic už nenašel. Čekající mladík pak svému známému i policii tvrdil, že hned odešel, nikoho neviděl a on sám nic nevzal.
 
Jeho verzi: „Já nic, já muzikant“, však policisté neuvěřili a postupně ji vyvrátili. Nakonec se mladík ke krádeži batohu přiznal, nejvíc ho prý zajímal notebook, který společně s dalším mužem prodal do zastavárny za sotva pětinu hodnoty. Okradenému majiteli však bude muset nahradit plnou cenu, pro finance přitom bude muset sáhnout do kapsy hlouběji, neboť notebook stál 16.500 korun. Policisté mladíka obvinili z trestného činu krádeže a k nutnosti nahradit škodu mu navíc hrozí až dvouleté vězení nebo peněžitý trest.
 
por. Bc. Eva Prachařová
5. 5. 2011

vytisknout  e-mailem